Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №447 від 06.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Благодійність

Добрим справам - добру славу

Добрим справам - добру славу

Аби зробити добру справу - не потрібні мільйони гривень. Необхідне лише щире бажання допомогти тим, хто потребує цієї допомоги. Наприклад, хворі діти, позбавлені батьківської турботи.

Потрібне лише добре співчутливе людське серце. А краще, коли таких сердець декілька.

Минулого четверга в обласному дитячому туберкульозному санаторії “Новостав” завершився перший етап благодійного марафону “Дитяча “ЗУЗА”.

Упродовж восьми місяців акції художницями-благодійницями Тетяною Мельник та Діаною Кудокаєвою у санаторії було розписано стіни вестибюлю, ігрових кімнат та їдальні.

Митці працювали винятково на волонтерських засадах. Організатори ж заходу допомагали їм лише з харчуванням і витратами на проїзд, пензлі та фарби.

Урочисте завершення першого етапу марафону стало справжнім святом для маленьких пацієнтів санаторію – на них чекали веселі змагання, виступ артистів лялькового театру та святковий полуденок.

Ось як пояснює необхідність мистецького марафону його організаторка, директор мистецької галереї “ЗУЗА” Тамара ЛАЗАРЧУК: “Благодійним марафоном ми намагаємося пробудити у людях почуття родинного обов’язку, ще раз наголосивши, що діти повинні виховуватися у родині. Якщо ж це не є можливим - варто хоча б створити у сиротинцях атмосферу тепла та любові. Це можна зробити через теплі художні образи.

Ми хочемо залучати художників-волонтерів, які б розмалювали білі байдужі стіни веселими малюнками, яскравими панно, оздобили дитячі майданчики, зуміли нагадати дітям, що світ є добрим.

Ще одним важливим завданням марафону є намагання повернути шляхетний сенс слову “доброчинність”. За цим словом не приховується жодне бажання прославитися або отримати якийсь зиск.

Благодійники - це люди, які не чекають винагороди за свої добрі справи, а просто пишаються ними”.

Схожої думки дотримується і головний меценат проекту, директор ТОВ “Острозький завод мінеральної води” Олена РУДЬО: “Сама по собі я людина небайдужа. Подібний марафон - це своєрідний перехід від матеріального у духовне. Всьому початок є любов і це неймовірне враження, коли бачиш дітей, їхні сяючі очі. Розумієш, що ти причетний до їхнього маленького щастя.

Навіть незначні кошти здатні подарувати віру в майбутнє, відкласти доброту у їхніх серцях.

Цим дітям ми всі вже подарували частинку себе. Впевнена, на цьому благодійний марафон не завершиться, і ми разом зробимо ще багато добрих справ”.

Варто віддати належне і художникам. Для прикладу, розпис одного квадратного метра зазвичай коштує від сотні до двох євро. Художниці ж Тетяна МЕЛЬНИК та Діана КУДОКАЄВА розписали веселими барвами понад тридцять квадратних метрів. За цю роботу майстрині пензля не отримали жодної винагороди, окрім вдячних дитячих посмішок.

До слова, маленькі пацієнти санаторію також долучалися до розпису, допомагаючи художницям.

Перший етап благодійного марафону завершено, але доброчинна акція продовжується. Організатор та ідеолог марафону “Дитяча “ЗУЗА”, Тамара Лазарчук, запрошує усіх небайдужих людей приєднатися до проекту і подарувати вихованцям дитячих будинків та інтернатів Рівненщини свій талант, доброту та турботу.

06.05.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 06.05.2010p. 
На головну сторінку