Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №448 від 13.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На комісії

ОДА керуватиме обласним комунальним майном?

Можливо, вже найближчим часом комунальним майном Рівненської області знову керуватимуть з облдержадміністрації. Постійна комісія з економічних питань та комунальної власності рекомендує прийняти таке рішення на сесії обласної ради. Ініціатором передачі повноважень з управління об’єктами комунальної власності області виступив голова ОДА Василь Берташ. Очільник області говорить, що у такий спосіб буде забезпечено комплексність в управлінні медициною, освітою та культурою області Рівненщини.

У першого заступника голови ОДА Анатолія Юхименка були на це свої аргументи, на які й пристали більшість членів комісії: “Це питання не має жодної політики. Ми просто хочемо впорядкувати роботу виконавчої влади таким чином, щоб люди, які несуть відповідальність за процеси в області, могли ними керувати”.

Не зовсім задоволеним від такого рішення залишився депутат облради Степан ЖДАНЮК, який зазначив, що галузеве управління, в медицині чи освіті, адміністрація здійснює і зараз, про що чітко сказано у статутах обласних комунальних закладів. Проте погодився, що система управління не є досконалою, зокрема, в частині призначення та звільнення керівників закладів, а також відповідного реагування на порушення в їхній роботі. Проте вихід із цього положення у пана Жданюка є свій: “Усі ці моменти можна відкоригувати без передачі управлінських функцій від облради до облдержадміністрації”.

Депутат Олег Торкунов вважає, що управляти майном повинен той, хто відповідає за соціально-економічне становище в області, а саме - облдержадміністрація. Голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності Григорій МІНІЧ каже: “Обласна рада може передати функції управління комунальним майном, потім вимагати за це звіт, і так само забрати делеговані повноваження”. Проте остаточну крапку у прийняті чи не прийнятті цього рішення ставитимуть депутати обласної ради на найближчій сесії.

13.05.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2010p. 
На головну сторінку