Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №448 від 13.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Дубенський медичний коледж імені Носаля?

У 2013 році Україна святкуватиме 100-річчя з дня народження Івана Носаля - відомого фітотерапевта, знавця народної медицини, автора відомих книг і статей про лікарські рослини. З цього приводу депутати облради одноголосно підтримали клопотання дирекції вищого комунального навчального закладу “Дубенський медичний коледж”, щодо присвоєння йому імені видатного українського фітотерапевта Івана Носаля.

Пенсії “в дорозі”

Станом на 7 травня 2010 року виплату пенсій та грошової допомоги профінансовано в сумі 120,3 мільйона гривень. А це складає 38,6 відсотка від місячної потреби, передбаченої на пенсійне забезпечення у травні. Тож пенсії виплачуються у терміни, визначені чинним законодавством.

Не пішки, а автобусом

Депутати обласної ради підтримали звернення голови Дубенської районної ради про забезпечення шкільним автобусом Шепетинської сільської ради за рахунок державної програми “Шкільний автобус”.

Обіцяють добудувати

Головному управлінню капітального будівництва та архітектури облдержадміністрації обласні обранці рекомендували внести в будівельну програму на 2010 рік добудову приміщення Клеванської школи-ліцею. На капітальний ремонт та добудову об’єкта необхідно більше 3,5 мільйона гривень, виділити таку суму з бюджету Рівненського району неможливо.

Лісівники Рівненщини мірялися силами

Нещодавно відбулася обласна Спартакіада Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Позмагатися з’їхалися 18 команд лісівників з усієї області, загалом майже три сотні учасників. Цьогоріч Спартакіада відбувалася вже втретє, і стала наймасовішою.

Спортсмени змагалися у п’яти різних дисциплінах: настільний теніс, гирьовий спорт, кульова стрільба, шахи та волейбол. В останніх трьох видах змагалися й жінки. У підсумку змагань командну перемогу отримали спортсмени Клеванського лісгоспу.

Земля нині “не в моді”

Майже втричі, порівняно з минулим роком, зменшилися надходження до обласного бюджету від продажу земельних ділянок. Здебільшого продавали землю несільськогосподарського призначення для підприємницької діяльності.

Кілька ділянок пішли з аукціону за втричі вищою від стартової ціною. Також жителі області стали значно менше укладати договори оренди паїв.

Селяни матимуть власний оптовий ринок?

Обласна рада має на меті втілити в життя ідею створення оптового ринку, де селяни напряму продаватимуть власно вирощені овочі, м’ясо та іншу продукцію. Адже сьогодні торгувати на звичайному ринку важко - всі місця зайняті.

Голова обласної комісії з питань розвитку підприємництва Микола Кучерук пропонує звести такий оптовий ринок поблизу траси Київ-Чоп.

13.05.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2010p. 
На головну сторінку