Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №448 від 13.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На дорозі

П’яний водій віз дітей до школи

П’яний водій віз дітей до школи

- 6 травня о дев’ятій ранку поблизу села Гоноратка інспектори ДПС Радивилівського відділення ДАІ зупинили для перевірки шкільний автобус “КАВЗ”, який належить відділу освіти Радивилівської райдержадміністрації, - розповідає старший державтоінспектор ВДАІ Радивилівського району Віталій ШВОРУК. - Автобусом керував 61-річний водій Микола, який, як згодом з’ясували даішники, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Микола не заперечував, що вживав спиртне. У салоні автобуса знаходилося 17 школярів, які в той день поспішали на змагання з легкої атлетики до Радивилова.

Зважаючи на обставини, подальший рух шкільного автобуса припинили, а на водія склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Дітей-спортсменів допомогли вчасно доставити до місця змагань маршрутним автобусом.

З’ясовуючи обставини правопорушення, встановили, що водій Микола, в якого більше 24 років водійського стажу, напередодні рейсу був попереджений про виїзд. Директор Теслугівської школи особисто сказав підлеглому про відрядження до райцентру. За допуск нетверезого водія до керування директора школи, як відповідальну особу, притягнули до адмінвідповідальності за ч.1 ст.129 Кодексу України про адміністративні порушення.

Тож попередити можливу трагедію цього разу вдалося. Безвідповідальність людей ніколи не залишиться без покарання. Яким би не було рішення суду щодо подальшої водійської кар’єри Миколи, відділу освіти Радивилівської РДА варто було б прискіпливіше добирати водіїв, котрим довіряють перевезення дітей.

13.05.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2010p. 
На головну сторінку