Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №448 від 13.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультує психолог

Роман на роботі

Запитання. Доброго дня! Я б хотіла знайти вихід із ситуації, але сама не можу нічого придумати. Нещодавно до нас на фірму прийшов новий працівник - молодий, перспективний, активний і темпераментний чоловік. З того дня я не можу спокійно працювати і перебувати на робочому місці - постійно думаю про нього, а коли наші зміни співпадають, то просто не знаходжу собі місця, так хочеться, щоб він мене помітив. А зараз ще й мене хочуть перевести у інший відділ (так зване підвищення), але це означає, що я не зможу бачити свого принца. Я вагаюсь. Можливо, мені варто відмовитись від підвищення і залишитися поруч з ним? (Маргарита, 26 р.)

Відповідь. Привіт, Маргарито! Безумовно, вихід є. Аж два виходи. Перший - ви погоджуєтеся на підвищення і продовжуєте працювати і розвиватися у галузі, котра відповідає вашим прагненням і приносить задоволення від роботи. Другий - ви залишаєтеся у своєму теперішньому положенні і продовжуєте потай мріяти про свого принца, який, наскільки я розумію, навіть не здогадується про ваші почуття. Уявіть, що завтра йому запропонують підвищення, і я не думаю, що він відмовиться. В такому разі ви залишитеся ні з чим. Ви не повинні так легко відмовитися від свого майбутнього. Для початку спробуйте зав’язати розмову з вашим співробітником, запросіть його куди-небудь. Якщо з цього щось вийде, то ви зможете продовжувати розвивати ваші стосунки, при цьому не жертвуючи своєю роботою.

Не хочу гуляти з одруженим

Запитання. Доброго дня! Мене звати Катя, 16 років. Мені здається, що я втрачаю свою найкращу подругу. Недавно вона познайомилася з жонатим чоловіком, старшим на 12 років. Їй теж 16. Вона почала весь свій вільний час проводити з ним і зі своєю новою “подругою”, яка теж гуляє з одруженим. Моя подруга постійно мене запрошує з ними і каже, що познайомить з їхнім другом, який також, напевно, одружений. Я завжди відмовляюсь, тому нещодавно вона мені поставила ультиматум: або я їду з ними, або щоб я перестала її “виховувати” і, взагалі, мовляв, у нас мало спільного. Мені так прикро, я почуваюся покинутою. А, може, це я її відштовхнула?

Відповідь. Привіт, Катю! Втратила не ти подругу, а твоя подруга. Думаю, ти ж розумієш, що друзі ультиматумів не ставлять? Якщо вона дозволила собі поставити тобі певні умови, то чи варто продовжувати такі “дружні” стосунки? У неї з’явилися нові інтереси і знайомства, які не цікавлять тебе. Ти не повинна ламати себе задля псевдодружби, яка може тобі зіпсувати майбутнє. Можливо, якщо ти й відштовхнула її, то лише тому, що не готова до таких стосунків, як у неї. А вона, в свою чергу, як твоя подруга, повинна була увійти в твоє положення і зрозуміти тебе. Не розчаровуйся в дружбі, а просто і надалі твердо стій на своєму і не дозволяй собою маніпулювати, тим паче, стосунки з одруженим чоловіком несуть за собою не найкращі наслідки.

Чекаємо на листи із проблемами, які вас турбують, на адресу редакції та на електронну скриньку.

13.05.2010На запитання відповідала Крістіна МИХАЙЛОВА



Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2010p. 
На головну сторінку