Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №449 від 21.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Попередження

Переходять, де заманеться, і тягнуть за собою дітей

Переходять, де заманеться, і тягнуть за собою дітей

Впродовж чотирьох місяців на Рівненщині зареєстровано 45 дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів, в яких 9 осіб загинуло та 41 - отримали травми різного ступеня важкості, - розповідає інспектор СЗГ УДАІ УМВС Руслан ПАНАСЮК. - Що характерно: практично всі автопригоди відбуваються у період з 17 до 21 години, особливо у несприятливі погодні умови. Поспішність та необдуманість вчинків пішоходами призводить інколи до непоправних наслідків.

Працівники ДАІ констатують, що сьогодні ситуація на дорогах, особливо щодо дорожньо-транспортного травматизму за участю пішоходів, залишається досить складною.

Незважаючи на застереження та широку профілактичну роботу ДАІшників, пішоходи Рівного продовжують грубо нехтувати вимогами правил дорожнього руху, наражаючи на небезпеку, в першу чергу, самих себе.

Нещодавно працівники ДАІ провели опитування. На запитання: “Чому Ви переходите у невстановленому місці вулицю (дорогу)?”, - більшість відповіла - “поспішаю”. Однак усі ті, хто поспішає, не задумуються над тим, що робити це потрібно обережно. Більшість пригод з вини пішоходів трапляється тому, що, намагаючись перебігти вулицю, вони раптово з’являються на дорозі, виходячи із-за перешкоди чи стоячого автотранспорту, що є несподіваним для водіїв, які не можуть своєчасно вжити заходів і уникнути наїзду.

Що думають про пішоходів наші водії?

- Пішоходи не мають елементарної культури, переходять дорогу, де їм заманеться, - розповідає водій мікроавтобуса АНДРІЙ. - Ще найбільше вражає, то це те, що коли мама порушує ПДР, то ще й тягне за собою дитину!

Загалом, за порушення правил дорожнього руху пішоходами вартові доріг склали 6 тисяч 300 адміністративних протоколів лише протягом року.

На жаль, людям у міліцейській формі досить часто доводиться бачити сумні наслідки простої людської недбалості. Неможливо словами передати горе та сльози людей, рідні та близькі яких постраждали або загинули внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

21.05.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2010p. 
На головну сторінку