Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №449 від 21.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

І знову невтішні - 0:5

І знову невтішні - 0:5

озгромної поразки у домашній грі з вінницькою “Нивою” зазнав “Верес”. Ушосте в чемпіонаті рівняни пропустили від суперника більше трьох голів у одній грі.

Після звітного фіаско “Верес” опустився на дев’яту позицію у турнірній таблиці.

Позаду лише дубль львівських “Карпат” і абсолютний аутсайдер турніру - моршинська “Скала”.

“Верес” (Рівне) - “Нива” (Вінниця) - 0:5 (0:3).

Голи: Качур (8), Герасимець (20, 67), Воронін (42, з пенальті), Кушка (81).

Попередження: Кінах (36), Хлібович (60), Назарчук (72) - Найко (13), Кушка (90+3).

Вінничани перед візитом до Рівного мали лише теоретичні шанси посісти заповітне перше місце у турнірній таблиці чемпіонату.

Матчі з “Нивою” у нинішньому сезоні цікаві ще й тим, що у складі вінничан наразі виступає вихованець рівненського футболу - Олександр Гергелюк.

У звітній грі екс-захисник “Вереса” вийшов у стартовому складі і доклав максимум зусиль, аби ворота “Ниви” так і залишилися нерозпечатаними.

Після сімнадцяти зіграних поєдинків суперники перебували на різних полюсах табелю про ранги. Вінницький клуб - на підступах до призової трійки, рівненський - глибоко у підвалинах.

Нинішній сезон для “Ниви” складається зовсім непогано. Команда зуміла пробитися до фіналу розіграшу Кубку ліги ПФЛ, де поміряється силами з комсомольським “Гірником”. “Верес”, нагадаємо, хоча й зумів подолати груповий етап - припинив виступи у цьому турнірі через проблеми з фінансуванням.

З усього було очевидно, що запеклої боротьби у звітному поєдинку очікувати не доводилося.

Найпесимістичніші для рівненських уболівальників прогнози розпочали збуватися ще у першій десятихвилинці матчу.

Не встигли господарі поля оговтатися від швидкого голу Руслана Качура, як вже на двадцятій хвилині зустрічі Сергій Герасимець подвоїв перевагу гостей.

По суті, гру було зроблено. Вінничани, здобувши вагому перевагу, зіграли тактично грамотно і намагалися ловити господарів на контр-атаках.

В одному з епізодів наприкінці першого тайму арбітр матчу призначив пенальті у ворота “Вереса”, яке впевнено реалізував Сергій Воронін.

Після перерви малюнок гри не змінився. До фінального свистка футболісти “Ниви” змогли забити ще двічі, довівши рахунок до розгромного.

У воротах рівнян розписалися Сергій Герасимець (вдруге) і Сергій Кушка.

Завдяки перемозі вінницький клуб впритул наблизився до МФК “Миколаїв”, загостривши боротьбу за третю позицію.

“Верес” же опинився на дев’ятій сходинці турнірної таблиці з уже десятьма поразками у пасиві і тридцятьма вісьмома пропущеними голами, що є другим найгіршим показником у підгрупі “А” другої ліги чемпіонату України.

Гру наступного туру, двадцять третього травня, підопічні Віталія Шевчука та Ігоря Оксенюка проведуть у Моршині проти місцевої “Скали”.

Дотепер команда з Моршина не перемагала у чемпіонаті, здобувши у вісімнадцяти зустрічах лише два очки.

Останній же поєдинок у сезоні “Верес” проведе вдома двадцять дев’ятого травня проти лідера чемпіонату, “Буковини”. Чернівчани є головним претендентом на потрапляння до першої ліги.

21.05.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2010p. 
На головну сторінку