Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №450 від 27.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гаряча тема

Жителі міста звикають до запізнень

Півтора тижні рівнянам доводиться виходити з дому на кілька хвилин раніше, враховуючи, що шлях на маршрутному таксі через центр міста став довшим. Відбувається це тому, що міське управління транспорту і зв’язку через будівництво підземного торгового центру тимчасово призупинило рух через Театральну площу і встановило маршрут об’їзду вулицями Симона Петлюри, Гетьмана Мазепи і Гетьмана Сагайдачного на період орієнтовно до півтора місяця. “Рівне-Ракурс” поцікавився у мешканців міста, які враження у них від подібних нововведень і чи спричиняє це для них незручності.

Валерій, 47 років, тимчасово безробітний:

- Знаю, що там будують торговий центр. І бачив, що там земля падає. І в об’їзд кілька разів їхав, що теж не дуже добре.

Валентина, 50 років, вчитель:

- Думаю, що все робиться для доброї справи. Причина не у тому, що це просто комусь захотілося. Можемо трішки потерпіти, перебороти, перечекати, але незручності, звичайно, нам не подобаються. Знаєте, дуже далеко об’їжджає цей об’їзд маршрутка, а біля площі взагалі такий вузенький прохід, що можна руки розставити і якраз буде його ширина. Та ми люди терплячі.

Оксана, 21 рік, студентка:

- Постійно затори на дорогах, отже, люди кудись запізнюються - на роботу чи на навчання. Щоправда, сама маршрутом в об’їзд ще не їздила. Не хотілося, щоб все продовжувалося більше місяця.

Роман, 26 років, логіст:

- Особливих незручностей ми не зазнали, але чим швидше проведуть ремонтні роботи, тим краще буде рівнянам. Історично склалося, що через місто пролягає лише три шляхи, тож альтернативний маршрут, в принципі, задовольняє. Згідний терпіти і півроку, якщо це важливо для благоустрою міста.

Катерина, 23 роки, педагог:

- Будівництво - недобра задумка з боку влади, бо не варто там проводити ремонтні роботи, адже це центр міста. Вони навіть заборонені, бо просідає грунт. Зрештою, це шкодить усьому місту.

Станіслав, 40 років, архітектор:

- Взагалі, я співчуваю міській владі у цій ситуації. У мене така професія, що розбираюся у проектуванні і розумію ситуацію, яка там непередбачено виникла. Вони не подумали, перестаралися трохи, могли альтернативний проект застосувати. Як я зрозумів, в будівельній фірмі вирішили зв’язати бутіки, що під пам’ятником Марії Несвицькій і Театральною площею. В Києві є Бесарабський ринок - там теж такі підземні бутіки. Там зробили досконаліше, адже вкладені нормальні гроші.

Людмила, 57 років, пенсіонер:

- Незручно стало. Ви ж бачили, які затори біля ринку? Спочатку, перед Новим роком, закрили зупинку, а потім, як ми бачимо, перекривають рух все більше і більше. Дай Боже, щоб до Дня Незалежності все зробили, в чому ми вже дуже сумніваємося.

Будівництво виходить на завершальний етап, тому жителям міста залишилось чекати недовго. Але кілька наступних тижнів, збираючись вранці на роботу чи навчання, все ж ставити будильники на 15 хвилин раніше.

До слова

На майдані перед Рівненським драмтеатром буде три споруди. Перша - напроти магазину “Соні”, де з’являться театральні каси: і будівлю, і землю після завершення будівництва передадуть безоплатно у власність театру. Друга - на колишньому місцезнаходженні Дошки Героям Радянського Союзу. У споруді, яку також безоплатно передадуть у власність міста, знаходитимуться виведені вентиляційні труби. Що, окрім цього, там з’явиться додатково - вирішать згодом. Це може бути каплиця, чи дещо інше, вагоме для рівнян. Третя споруда постане між двома будинками - магазинами “Слово” і “Рубін”. Це буде декоративна фальш-стіна, яка відгороджуватиме вулицю Шкільна. До речі, вже зараз на асфальті почали класти “шашечку”. Зазначають, що буде надзвичайно гарно.

27.05.2010Володимир СТРУС Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2010p. 
На головну сторінку