Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №450 від 27.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До теми

За місце під сонцем потрібно боротися

- Гроші, а це близько 3 мільйонів гривень, передбачені для ОСББ виділятимуться міським управлінням економіки, а у розробці проектів особисто допомагатимуть заступник міського голови Сергій Васильчук і начальник управління економіки Микола Кирея, - зазначає міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - Адже проблема у тому, що не всі голови товариств співвласників мають відповідну освіту, аби підготувати відповідні проекти.

Ситуація така, що, незалежно від того, хто буде міністром ЖКГ чи міським головою Рівного, іншого шляху, ніж створити ОСББ - немає. ЖЕКи не можуть нормально існувати і надавати відповідні послуги, а життя у будинку вимагає постійної ініціативи з боку мешканців.

Якщо кількість ОСББ збільшиться хоча б на 20-30 одиниць, можна вести мову про закриття одного з восьми рівненських ЖЕКів. Інформація про це дещо турбує працівників останніх, які навіть створили свою профспілкову організацію. Але мова йде про те, що ОСББ може заключити договір про співпрацю із ЖЕКом, якщо останній надаватиме послуги відповідного рівня. Не зможуть - нехай закриваються, у Рівному достатньо організацій, які хотіли б працювати. За гроші та за місце під сонцем потрібно боротися.

Єдине, чого бояться представники ОСББ - це людей, які не сплачують квартплату. Однак рано чи пізно буде прийнятий Житловий кодекс, і тоді, той хто не платить, матиме шанс втратити житло.

27.05.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2010p. 
На головну сторінку