Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №451 від 03.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Річниця

Відзначення річниці пройде без політики?

6 червня у селі Пляшева Радивилівського району на території національного історико-меморіального заповідника “Поле Берестецької битви” пройдуть урочистості з нагоди 359-ої річниці битви під Берестечком. Розпочне захід Божественна літургія та вселенська панахида біля Свято-Георгіївського чоловічого монастиря за участю Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Після хресної ходи та покладання квітів до пам’ятника українським козакам, що на території заповідника, відбудеться народне віче.

Також у цей день відбудеться літературно-мистецька композиція “Йдемо сюди щоліта помолитися, козацьким поклонитися могилам”, а на завершення - показові козацькі змагання. Упродовж дня на “Полі Берестецької битви” стоятиме почесна варта біля пам’ятника українським козакам та селянам. Гратиме військовий духовий оркестр. Все дійство завершиться святковим салютом.

Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій ГУБАНОВ стверджує, що опитування громадської думки показали: “94 відсотки громадян не бажають бачити під час відзначення річниці битви під Берестечком ніяких політичних заходів. Відтак, все має пройти без політичних мітингів”.

“Битва під Берестечком - це подія, яка вплинула на історію всієї Європи. Наразі відзначення 359-ї річниці має стати об’єднуючою подією для українського суспільства”, - додав пан Губанов.

Заступник голови звернувся до політичних сил із проханням: під час заходів не використовувати жодної партійної символіки, а лише державну. “Вшанування такої дати має нести у собі виховну функцію, а не політичну”, - зазначає пан Олексій.

03.06.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.06.2010p. 
На головну сторінку