Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №451 від 03.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Збулися мрії юного художника

Збулися мрії юного художника

На майдані Незалежності біля Ощадбанку відбулося відкриття виставки-продажу картин “Мрії збуваються” вихованця навчально-реабілітаційного центру “Особлива дитина”, 14-річного Станіслава МЕЛЬНИЧУКА (на фото). Хлопчик хворіє на синдром Тони-Дебре-Фанкони, що заважає нормальному розвитку, проте, незважаючи на недугу, вже неодноразово перемагав у міських та обласних конкурсах із образотворчого мистецтва.

Любов до прекрасного прищепила Станіславу його мати, Люся Володимирівна, яка працює бібліотекарем. Жінка розповіла, що хлопчина почав малювати, коли ще був зовсім маленький: “Він ще лежав і навіть не розмовляв, але малював досконало. Згодом клала його на подвір’ї, а він казав: “Мамо, можна ближче, щоб я мурашку роздивився?”. Я вчила, що все навкруги живе, що з усім можна розмовляти - навіть не відповідаючи, вони розуміють. Коли він почав видужувати, став малювати дуже гарні картини, композиції, ліпити скульптури… Стас мрійливо казав: “Хочу зробити паперовий проект міста і його збудувати. Там будуть гарні центральні дороги, буде усім зручно - і дорослим, і дітям”. Тепер він мріє, щоб його роботи побачили також і за кордоном. А ще - про фотокамеру. Я рада за нього, тому що тепер ця мрія збулася, за що я безмежно вдячна спонсорам”.

Для щорічної підтримки здоров’я Станіслава необхідні чималі кошти. Тож в “Ощадбанку” відкрито рахунок, на який бажаючі можуть перераховувати благодійні внески чи купити його картини.

Ініціатива проведення заходу належить вчителю з образотворчого мистецтва НРЦ “Особлива дитина”, яка, на жаль, не змогла бути присутньою на відкритті. Один із організаторів виставки, генеральний директор ЗАТ “РЕНОМЕ” Надія ГЛАДКЕВИЧ відзначила, що таких дітей, як Станіслав потрібно підтримувати. “Щоб організувати виставку, не потрібно великих коштів, має бути лише бажання. Треба віддати належне Стасу, адже, маючи вади фізичного розвитку, знайти у собі сили і розвивати свій талант - це велика мужність, якою володіє не будь-який дорослий. Можливо, про ті картини, які ми купимо, через багато років згадуватимуть, що це ранні роботи відомого художника Станіслава Мельничука?”

Всього представлено 22 малюнка, якими рівняни зможуть милуватися у вітрині центрального відділення “Ощадбанку” до 7 червня. Або ж набагато довше, якщо придбають для себе і повісять на стіну у найвиднішому місці кімнати.

03.06.2010Володимир СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 03.06.2010p. 
На головну сторінку