Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №451 від 03.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Патруль

Коноплю хотіли посіяти на Київській

Патрулюючи вулицю Київська у Рівному, інспектори роти патрульної служби помітили двох хлопців, які, побачивши міліціантів, несподівано звернули у лісопосадку та все далі заглиблювалися у хащі. Правоохоронців зацікавила дивна поведінка молодих незнайомців, то ж вони рушили за ними слідом.

Коли, наздогнавши парубків, правоохоронці представилися, юнаки почали відчутно хвилюватися, що ще більше насторожило міліціонерів, і як з’ясувалося недаремно. Під час поверхневого огляду, в одного з молодиків (а ним виявився 18-річний рівнянин Антон), патрульні знайшли поліетиленовий пакет, в якому знаходилося насіння конопель. На запитання правоохоронців, де він придбав це насіння та з якою метою, парубок, не задумуючись, відповів, що знайшов цей пакет із зернами у під’їзді свого будинку та збирався посадити їх у лісопосадці. А щоб “врожай” гарно прийнявся, хлопці навіть прихопили із собою пляшку води та замість сільськогосподарського знаряддя - ложку. Агрономами вони так і не стали.

- До речі, відповідно до минулорічних змін у законодавстві, відповідальність за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель посилилася, - пояснює помічник начальника Рівненського МВ Тетяна ГОРДІЙЧУК. - За подібні дії, ст.310 Кримінального кодексу України передбачає штраф від 100 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Крім цього, відбулися зміни і у Кодексі України про адміністративні правопорушення. Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку у кількості до ста рослин, чи конопель у кількості до десяти рослин тягне за собою штраф від 18 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощених наркотичних рослин.

03.06.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.06.2010p. 
На головну сторінку