Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №452 від 10.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перегони

У Рівному зібралися молоді “Шумахери”

У Рівному зібралися молоді “Шумахери”

Минулої суботи на майданчику для паркування ТРЦ “Екватор” пройшли щорічні 41-ші відкриті обласні змагання рівненської молоді з картингу. Тобто перегони на невеликих автомобілях без кузову, які завдяки особливій конструкції у короткий проміжок часу дозволяють розвивати швидкість до 250 км/год.

На перегони з усієї області з’їхалися вихованці науково-технічних центрів, у яких займаються розвитком цього виду спорту. За призові місця у п’яти основних дисциплінах змагалися 10 команд. Окрім можливості для юних спортсменів довести свою майстерність, організатори влаштували неповторне видовище для всіх рівнян, які захоплюються перегонами.

На території торговельного центру картингісти зустрічаються вже другий рік поспіль. Раніше змагання проводили на автодромі Рівненського автотранспортного технікуму НУВГП, але через зростання кількості учасників майданчик перестав влаштовувати організаторів. Як стверджує директор Рівненського державного обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Петро СЕМЕНЮК, динаміка розвитку змагань має позитивний характер, адже за останні вісім років кількість команд збільшилася більш ніж утричі, а отже, у стільки ж разів більше молоді нині займається картингом.

У позашкільній освіті саме цей напрям вимагає найбільшого фінансування, проте, незважаючи на кризу, у багатьох районах закуповують техніку, навчають учнів, організовують команди. Цікавляться цим видом спорту і діти, в яких є хист до техніки і мужність керувати автомобілем на великій швидкості. При цьому вік не має значення - наймолодшому учаснику суботніх перегонів всього 5 років.

“Весь час, що я працюю на посаді директора, будь-який подібний масовий захід проводжу, у першу чергу, для дітей. Але чим більшу кількість випадкових перехожих вдасться тут зібрати, тим більше людей зацікавиться картингом. Не важливо, зайняла дитина призове місце, чи ні, головне, щоб вона після завершення перегонів була задоволена і розповіла про те, що приймала участь у змаганнях, зацікавила інших однолітків займатися цим видом спорту. Ми не готуємо олімпійських чемпіонів, основна мета - масові залучення учнів до науково-технічної творчості”.

У своїх дисциплінах найкращими стали Мирослав Пивовар, Владислав Ковтун, Владислав Жовік та Євген Мазур. Додатково визначили переможця з дисципліни, в якій змагалися дорослі гонщики, що виступають у Територіальному чемпіонаті України національних класів з картингу - першість виборов Юрій Сорочук. Найсильнішими командами визнали представників Острозького районного будинку школяра, Рівненської автошколи ТСО України та Костопільського центру наукової творчості і комп’ютерних технологій.

- Змагання пройшли на гідному рівні, - зазначив один із переможців, учасник команди Rivne Kart Racing Юрій СОРОЧУК. - Хотілося б, щоб влада організовувала більше подібних заходів у Рівному. Це дозволить нам, учасникам чемпіонату, кращий накат, а для дітей з районів, які взагалі раз у рік їздять, стане великою подією.

10.06.2010Володимир СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2010p. 
На головну сторінку