Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №452 від 10.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зайнятість

Свято робітничих професій

У порівнянні з іншими країнами кількість кваліфікованих робітників в Україні останніми рокам зменшилася. Причина полягає у падінні престижу професійно-технічної освіти. Тому перед освітянами постало питання популяризації технічних професій.

Кроком у цьому напрямку став Фестиваль робітничих професій професійно-технічних навчальних закладів Рівненщини, який провели у парку ім.Т.Шев-ченка.

До Рівного з’їхалися представники усіх 19 навчальних закладів профтехосвіти області, які запрошували відвідувачів оглянути виставку-ярмарок товарів народного вжитку, виробів з дерева, металу, тканин, кулінарних виробів, предметів народної творчості та ужиткового мистецтва. Бажаючим безкоштовно надавали перукарські послуги, а на літній сцені грав оркестр одного з навчальних закладів.

- Презентуємо напрацювання “Творчої лабораторії дизайну і художнього проектування виробів одягового та інтер’єрного призначення”, - розповіла заступник директора центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Людмила АБРАМОВА. - Лабораторія об’єднує 13 професій швейної, деревообробної і металообробної галузей. Ми показуємо практичні уміння, яких досягли: майстер-класи з художнього оздоблення тканини, ковальської справи; демонструємо, як за допомогою сучасного технологічного обладнання, у короткі терміни, можна виготовити будь-який виріб.

Начальник відділу професійно-технічної і вищої освіти Петро КОРЖЕВСЬКИЙ вважає, що у фестиваля велике майбутнє. “Кожен наступний фестиваль якісно і змістовно кращий, ніж попередній. Це тішить і дає підстави оптимістично дивитися у майбутнє, вірити, що ми свою роботу робимо професійно і намагаємося переконати населення, що професійно-технічна освіта - це та сфера, яка дає можливість забезпечити собі не найгірше майбутнє”.

10.06.2010Володимир СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2010p. 
На головну сторінку