Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №452 від 10.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тестування

ЗНО пройшло тихо

На Рівненщині відбулося зовнішнє незалежне оцінювання. Очевидці запевняють: суттєвих порушень, які могли б вплинути на результати ЗНО в області не зафіксовано, хоча невеликі зауваження є. Такі висновки зробили громадські спостерігачі від ОПОРИ, які працювали на пунктах тестування під час оцінювання з української мови та літератури, а також з іноземної мови.

Перед спостерігачами від ОПОРИ стояло завдання: оцінити якість роботи відповідальних за пункт тестування, інструкторів, чергових та організацію ЗНО. Загалом з числа зареєстрованих абітурієнтів на тестування з’явилося 90 відсотків.

Під час участі у ЗНО була вимога - лише чорне чорнило. Тобто роботи, написані синім чорнилом, комп’ютер не прочитає, а результати відображатимуть, як помилку. Про ручки лише з чорним чорнилом під час навчального року нагадували вчителі, а при реєстрації абітурієнти мали можливість прочитати про це у пам’ятці. Та все ж були такі випадки, коли абітурієнт заповнював роботу синім чорнилом.

Щодо організації проведення ЗНО, то ГМ “ОПОРА” має зауваження до чергових, які частенько не повністю виконували свої обов’язки і не супроводжували абітурієнтів до туалетів або до виходу з пункту тестування. У результаті - тинялися коридорами, доки тривало тестування. Також перешкодою для тестування абітурієнтів, на думку спостерігачів від ОПОРИ, стали літні табори, які досить часто створювали шум під вікнами школи.

“Не дивлячись на дрібні порушення, це все-таки не стало на заваді для абітурієнтів у написанні тестування, адже за весь період спостереження жодної апеляційної заяви від них не надійшло. На деяких пунктах тестування не вистачало всіх вказівників, але це теж не завдало великих проблем, при нагальній потребі можна було звернутись до чергового”, - повідомила Координатор освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області Валентина КАМЗЬОЛ.

10.06.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2010p. 
На головну сторінку