Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №228 від 23.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оце так акція!

Зелені напали на парламент

Група активістів Партії зелених України на чолі з лідером партії Віталієм Кононовим, відкривши люки тепломережі поблизу будівлі Верховної Ради, відключила опалення у вищому законодавчому органі України. Молоді активісти руху прив'язали себе зеленими стрічками до вентеля, тим самим перешкоджаючи представникам служб повернути вентель у попереднє положення. Пікетувальники тримали плакати з надписами «Годі гріти ваші мандати!», «Ганьба тим, хто украв у нас тепло!».

Лідер ПЗУ Віталій Кононов звернувся до натовпу киян, які зібралися подивитися на це дійство, досить імпульсивно пояснюючи свій вчинок:

- Тисячі людей замерзли насмерть цієї зими в Україні. Це можна порівняти з найбільшим терактом. І замість того, щоб оголосити траур і покаятися перед країною за те, що державні імпотенти не змогли забезпечити населення теплом, вони влаштували чергове шоу з розподілення девідендів від свого правління. У Верховній Раді 28 градусів тепла! В Кабінеті Міністрів - 27! Годі! Від початку нашої акції температура там вже впала на півтора градуса. Це означає, що ми зберегли, принаймні, декілька життів українців! Нехай не думають, що люди будуть замерзати, а вони будуть гріти свої зади. Ми змусимо їх поділитися теплом з народом! Годі! Терпець нам увірвався! Ми виходимо на війну. Ми будемо відключати вас від тепла, допоки ви не обігрієте кожну оселю у нашій державі.

Вчора було проголошено про початок будівництва сховища ядерних відходів. Це виклик українському народу. Нас хочуть заморозити, а тих, хто лишиться живим, добити радіоактивними відходами! Що відбувається?! У влади що, мізки взагалі повідмерзали? Подивіться, скільки молодих людей! Ми будемо стояти і тут, і в інших місцях - Зелені не дадуть знищити Україну! Дарма ви думаєте, що ми мовчазне бидло, яке буде терпіти будь-які знущання.

Майже двогодинна акція Партії зелених України біля стін Верховної Ради закінчилася о 10.30 ранку. Працівники правоохоронних органів, які прибули на місце проведення акції, не залишилися осторонь подій, спробувавши відтіснити активістів і повернути вентель у попереднє положення. Дужим дядькам все-таки вдалося повернути парламенту тепло. Втім, це не зіпсувало настрою учасникам акції. Зелені посміхалися і казали, що вже домоглися свого, - сьогодні хоч і небагато, але зекономили тепла для народу.

За словами лідера ПЗУ Віталія Кононова, який на завершення акції звернувся до усіх присутніх, Зеленим сьогодні вдалося чимало зробити. Завдяки таким рішучим крокам дехто нарешті зрозумів, що ніщо безкарним не буває.

- Ми будемо або разом жити у теплі, або разом мерзнути! - зазначив пан Кононов. - Це був перший крок. Нехай вони чекають завтрашнього дня, нехай чекають, бояться і пам'ятають, що Зелені не дадуть їм спокійно спати у теплих квартирах, коли багато українців замерзають насмерть!

23.02.2006Прес-служба ПЗУ



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2006p. 
На головну сторінку