Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №454 від 24.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шукаємо відповіді

Фонтан недопалків

У багатьох обласних центрах Східної України відпочиваючі можуть насолоджуватися красою поєднання води, музики та світла, що уособлюють світломузичні фонтани. А чи можливе таке диво запровадити у нашому обласному центрі?

За словами заступника начальника міського управління житлово-комунального господарства Володимира ЛАПЮКА, варіант побудови у Рівному такого фонтану подається на розгляд при формуванні міського бюджету тривалий час. Проте, на жаль, щороку перешкоджає одне й те саме - брак коштів.

Сьогодні у місті повноцінно функціонують два фонтани, що знаходяться на алеї Чайки, проте навіть на їх утримання не вистачає грошей. Саме через це фонтани не вмикають щовихідних, а лише у святкові дні.

Та попри весь ентузіазм, який люди отримують від перебування біля фонтану, працівники ЖКГ мають багато проблем з його утриманням. Наприклад, банальне безкультур’я молоді, що засмічує воду під час свого вечірнього відпочинку. Недопалки, папірці, пляшки - усе це плаває щоранку на поверхні води. І без щоденного санітарного прибирання, очищення днища вже не обійтися. А це, між іншим, також тягне за собою фінансові витрати.

Однак сподіватимемося, що у недалекому майбутньому культура наших рівнян зміниться, а коштів вистачить і на постійне функціонування наших фонтанів, і на побудову світломузичних - без плаваючих пляшок та недопалків.

24.06.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 24.06.2010p. 
На головну сторінку