Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №454 від 24.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Арттерапія

“Стара хата” в диспансері

“Стара хата” в диспансері

Хто як міг, так і відзначав День медичного працівника: тихо - у відділеннях, гучно - на природі, з урочистими частинами, почесними грамотами, букетами, концертами і без них.

З ініціативи профспілки, медперсонал Рівненського обласного тубдиспансеру з днем професії вітав відомий у нашій області й поза її межами гурт “Стара хата” (лауреат Нобельської премії 2008 р.). Напевне нема у Рівному людей, які б не чули про “Стару хату” і яким би не сподобалися його пісні, позаяк гурт існує понад 10 років. Практично незмінним лідером гурту є скрипаль Роман Нярба - викладач інституту мистецтв РДГУ. Музики не просто наживо виконують народні пісні, мікшують популярні українські естрадні шлягери. Їхньою творчою родзинкою є власні обробки закордонних композицій. Кожен концерт для них - це і виступ, і репетиція, і дебют нових пісень.

Глядачі - медперсонал фтизіатричної служби такий підхід оцінили. Також їм сподобався веселий ведучий концерту Анатолій Лагода, який разом із Вікторами Стецюком та Юсипом, Ярославом Варнавою поліпшили настрій, викликали сплеск позитивних емоцій у лікарів, сестер медичних та палатних, інших працівників лікувальної установи на Дворецькій, 108. Справді, цим людям чи не найбільше з-поміж інших медичних служб Рівненщини треба дякувати. Дякувати за те, що за невелику платню вони самовіддано лікують, доглядають та прибирають за пацієнтами тубдиспансеру - безробітними, соціально занедбаними, хворими на СНІД, без певного місця проживання тощо, про яких держава дбає більше на словах, аніж на ділі. А тому урочисте побажання-віншування “Многая літа” було доречним і логічним завершенням виступу “Старої хати”.

24.06.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 24.06.2010p. 
На головну сторінку