Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №455 від 01.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На сесії

Молилися і скандували водночас

Молилися і скандували водночас

Ранкове засідання сесії міської ради розпочалося з пікету. Більше ста представників церковних громад Київського та Московського патріархатів, а також представники політичної партії УНП та Всеукраїнської громадської організації “Жінки Батьківщини” відстоювали свою громадську, чи то пак політичну позицію.

Для представників Московського патріархату важливим питанням пос-тало можливе виділення ділянки під будівництво собору Олександра Невського на вулиці Київська.

Представники церковної громади зустрічали депутатів та перехожих молитвами та церковним співом, натомість представники УНП наводили власні аргументи щодо цього питання. Мовляв, “зажирно” Московському патріархату такий клапоть землі - більше двох гектарів. Тим більше, що Свято-Покровський собор займає менше одного гектару. Всі промови представників УНП супроводжувалися вигуками людей з натовпу, на кшталт: “Московському соборові у Рівному не бути”.

Тим часом у залі засідань почалася сесія. Першим питанням порядку денного винесли виділення земельної ділянки під будівництво храму. “Пропоную зняти з розгляду сесії і відправити на довивчення”, - висловив свою пропозицію міський голова Рівного Володимир ХОМКО. Голова фракції УНП у міській раді Іван ТУРКО зауважив, що проекту з даного питання депутати не мають. А відтак, виділення землі не набрало потрібної кількості голосів і його відправили на доопрацювання. Проте Володимир Хомко наголосив, що рішення щодо надання земельної ділянки на будівництво собору кожен депутат прийматиме самостійно, і ні на кого не тиснутимуть.

01.07.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2010p. 
На головну сторінку