Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №455 від 01.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підсумки

П’ятирічка за 100 днів

П’ятирічка за 100 днів

Минуло 100 днів з дня призначення головою Рівненської ОДА Василя БЕР-ТАША. Тому він вирішив розповісти про зміни, які відбулися у нашому регіоні за цей час.

Піднімаємо сільське господарство

Нарешті зникла проблема із нестачею цукру у нашому аграрному краї. Після досягнутих домовленостей із цукропереробними підприємствами Рівненщини та отриманих гарантій щодо подальшого збуту продукції, цукрового буряка на полях стало втричі більше. Навіть для себе саджати почали. Стабілізувалися закупівельні ціни на ринку молока, а для купівлі корів селяни можуть брати навіть безвідсоткову позику.

Що вже казати про місцеву монополію на ринку. Після створення в області 13 обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів, тепер вже населення диктуватиме ціни на власну продукцію.

Гроші так само в ціні

Одним із гасел нового губернатора була ліквідація заборгованості із виплати заробітної плати. Три місяці найбільші боржники краю звітувалися за своє ганебне ставлення до працівників, і в результаті "погасили" зарплату на пів мільйона гривень.

Для того, щоб у майбутньому було з чого платити та звідки брати, чиновники почали вирішувати екологічні проблеми. Знайшли кошти і на обстеження північних районів області, рівень забруднення яких внаслідок аварії на ЧАЕС досить високий. Відповідно незабаром зникне безробіття, а іноземні інвестори облюбують найвіддаленіші райони області, раніше закриті для економіки.

Піклуємося про майбутнє

Розробляється концепція “Західна брама”, яка є стратегічним планом розвитку усієї області. Її завдання - зробити Рівненщину діловим осередком Західної України, повністю розкривши інвестиційний потенціал регіону. Наразі триває розробка 20-ти проектів, за якими працюють робочі групи в усіх районах області.

У цілому ж, за 100 днів головування Василя Берташа спостерігається на 6 відсотків збільшення обсягів промислового виробництва, при тому, що за підсумками 2009 року спад становив 30 відсотків. Задля цього були попередньо розглянуті усі проблеми підприємств регіону. А коли їх неможливо було вирішити на обласному рівні, звернення направляли центральним органам влади. Усе задля розвитку економіки краю.

01.07.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2010p. 
На головну сторінку