Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №455 від 01.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Тараканівський форт громаді?

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко хоче бачити Дубенський замок у статусі національного. Натомість Тараканівський форт, на його думку, має належати громаді. Поки форт знаходиться у власності Міністерства оборони України, немає можливості профінансувати будь-які роботи зі збереження цієї пам’ятки. Тож пан Томенко пообіцяв посприяти передачі об’єкта у власність громади саме як історико-культурної цінності, а не як військового об’єкта.

Незрячим дітям немає де навчатися

На Рівненщині відсутні спеціалізовані інтернати для незрячих дітей. Саме таку думку озвучили на черговому засіданні колегії управління освіти і науки ОДА. “Наразі, в області діє 13 інтернатних закладів, з яких одинадцять спеціалізовані з усіх нозологій. На сьогодні немає лише інтернатів для сліпих дітей. Решта дітей можуть навчатися”, - каже головний спеціаліст управління освіти і науки ОДА Марія КОВАЛЬЧУК.

Хліб і цукор не дорожчатимуть

“Підстав для подорожчання цукру і хліба на Рівненщині немає, адже в області є достатньо запасів цих продуктів, - наголосив перший заступник голови ОДА Анатолій ЮХИМЕНКО. Також, рівняни купують дешевше картоплю і моркву, молоко, сметану, свинину та яловичину. Продукти, за які мешканці області платять втридорога - здешевлятимуть. Для цього випускатимуть на ринок товари місцевих виробників і популяризуватимуть сільськогосподарські ярмарки.

Потрібно потерпіти

Протягом червня 2010 року на 2 мільйони 419 тисяч гривень зменшено заборгованість із виплати заробітної плати на Рівненщині.

Загальна сума “зарплатного” боргу на сьогодні становить 15 мільйонів 325 тисяч гривень. Злісними боржниками залишаються підприємства Рівного та Кузнецовська.

Безробітним підприємцям даватимуть гроші

Найгірша ситуація на ринку праці Рівненщини у поліських районах. На одне вільне робоче місце тут претендує більше сотні людей. Вирішити проблему, на думку фахівців, зможе надання грошової допомоги безробітним для заняття ними підприємницькою діяльністю. Сума таких коштів становить від 5 до 15 тисяч гривень.

Роман про князя Острозького

Днями побачив світ роман “Реліквія”, написаний проректором НУ “Острозька академія” Петром Кралюком.

У своєму творінні автор розповідає про шість останніх днів життя князя Острозького. Роман написаний на основі документальних матеріалів, тому книзі пророкують долю історичного бестселера.

01.07.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2010p. 
На головну сторінку