Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №455 від 01.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Форум

Припинимо антирекламу тютюну!

26-27 червня у Рівному пройшов перший Молодіжний форум обласного рівня. 1884 учасники з усіх районів Рівненщини у режимі on-line обговорювали актуальні проблеми молоді. Зокрема, здоровий спосіб життя, комунікацію між молоддю та владою, морально-етичні цінності в молодіжному середовищі.

На першому етапі форуму учасників поділили на 220 груп, які працювали у своїх районах. Через мережу Інтернет чи за телефоном до центру передавалися поточні результати обговорень, які після опрацювання поверталися назад у вигляді запитань чи рекомендацій. Таким чином підтримувалася активна інформаційна взаємодія.

Наступного дня активісти кожної з груп приїхали до Рівного для продовження спілкування. Серед усіх районів області найактивнішими учасниками форуму виявилися Володимирецький, Зарічненський та Рокитнівський.

Участь у форумі взяв і заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. За його словами, форум має вплинути на молодіжну політику в області. “Надзвичайних результатів не чекаємо, але ми можемо цей процес розпочати і тепер жодна молода людина не звинуватить владу у тому, що її не почули. Тому який зміст ми напрацюємо сьогодні, так житимемо у наступному році”, - зазначив Олексій Губанов.

Наприклад, одним із результатів обговорення теми здорового способу життя стало розуміння того, що задля зменшення масштабності поширення шкідливих звичок слід припинити їх (хто б міг подумати!) антирекламу. Ад-же згадування про алкоголь, тютюн, наркотики навіть у негативному аспекті - це всеодно інформаційний привід. І щочастіше він звучить, тим більше відкладається у голові. Потрібно “забути” про акцент на забороні шкідливих звичок, а просто популяризувати здоровий спосіб життя. І починати варто з дітей, доки їм ще не “промили мізки” постійними нагадуваннями про існування шкідливих звичок. Тому важливою є соціальна реклама, яка розповідатиме передусім про наслідки.

Результати проведеного форуму стануть базою для напрацювання механізмів вирішення соціальних проблем у молодіжному середовищі та подальшої комунікації влади і молоді. Ви також можете взяти у цьому участь: на сайті 1forum.rv.ua вже обговорюється близько 150 різних тем.

01.07.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2010p. 
На головну сторінку