Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №456 від 08.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

ЖЕКи почнуть звітуватися

ЖЕКи почнуть звітуватися

Якість роботи ЖЕКів - одвічний предмет нарікань з боку мешканців. Оскільки, коли будинки потерпають від затоплення підвалу, протікання даху, руйнації стін тощо, ЖЕКи, як правило, не надто поспішають вирішувати проблему, мотивуючи нестачею коштів…

За словами начальника міського управління ЖКГ Івана ГЕМИ, у майбутньому можна уникнути подібних проблем з обслуговуванням будинків. Для цього у поточному році у Рівному планують запустити програму впровадження побудинкових тарифів. Таким чином, кожен мешканець зможе платити за послуги, що надаються виключно для його будинку. Розрахунки ж проводитимуться індивідуально, тобто залежно від величини прибудинкової території, кількості поверхів, під’їздів і квартир, наявності ліфта, кількості послуг, які планують надавати для забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану тощо. Завдяки такому “вкладанню фінансів” саме у свій будинок, мешканці будуть точно знати, скільки коштів отримав ЖЕК і тим самим контролювати, щоб вони були використані за призначенням. Кожен мешканець, який здійснив оплату, матиме право отримати від ЖЕКа звіт щодо “будинкової” суми коштів та запланованих чи проведених робіт.

А на організаційно-контрольному рівні перевагою цієї програми є можливість автоматизувати значну частину діяльності ЖЕКів. Тобто створити базу даних із зазначенням індивідуальних тарифів кожного будинку, розміру отриманих коштів та проведених за них робіт. Це дозволить оперативно проводити контроль за діяльністю кожного ЖЕКу та при необхідності вносити зміни.

Подібні нововведення вже діють у Кривому Розі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Одесі, Вінниці та інших містах нашої держави.

08.07.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 08.07.2010p. 
На головну сторінку