Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №457 від 15.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Співпраця

Не сусіди, а економічні партнери

Відтепер Рівненська та Волинська область почнуть працювати як єдина територія. Поштовхом для цього стало підписання угоди між представниками влади Рівненщини і Волині та керівництва проекту “ЛІНК”.

Проект “ЛІНК” (Локальні інвестиції та конкурентоспроможність) створений для допомоги у розробці стратегічного планування так званих субрегіонів. За словами директора проекту “ЛІНК” Ховарда ОКМАНА, субрегіон, у порівнянні з окремим обласним центром чи районом, має набагато більший ресурсний потенціал для стратегічного планування щодо залучення інвестицій. Сьогодні в Україні вже існує та активно розвивається стратегічний план субрегіонального типу в Херсонському регіоні - компанія “Таврія”, що поєднала Каховку, Нову Каховку, Борислав, Таврійськ, Бориславський та Каховський райони. Наразі триває розробка такого стратегічного планування Луганської та Одеської областей. Об’єднання Рівненщини та Волині є унікальним, оскільки мова йде про єдину співпрацю двох областей. Варто зазначити, що раніше стратегічне планування займало один рік, а відтепер план буде довгостроковим. Велика увага приділятиметься місцевим жителям, оскільки посилення конкурентоспроможності субрегіону дозволить розвивати інфраструктуру маленьких населених пунктів, а це в свою чергу зменшить міграцію робочої сили до обласних центрів і створить сприятливі умови для праці.

За словами головного радника проекту “ЛІНК” Ігоря ПАРАСЮКА, інвесторів перш за все буде цікавити кадровий потенціал двох сусідніх областей, науково-дослідні установи та земля. При розробці стратегічного плану буде врахована і різна пріоритетність у розвитку обох областей. Проте, є й спільні напрямки, а саме: розвиток високотехнологічного агропромислового виробництва та розбудова і модернізація транспортної інфраструктури.

15.07.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 15.07.2010p. 
На головну сторінку