Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №967 від 04.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Допомога під час карантину

Допомога під час карантину

У непростий час карантинних обмежень всі сили необхідно спрямовувати на допомогу тим, хто її найбільше потребує – саме в цьому впевнений Тарас Сень, пастор рівненської церкви «Христос є відповідь». «Ми роздали чимало масок і людям з церкви, і багатьом жителям Рівного, коли ставили намет у центрі міста. Бажаючі просто підходили і брали, якщо треба» – розповідає волонтер.

На початку карантину служителі допомагали медикам з сусідніх селищ Котів, Радиславка, Великий Житин дістатися роботи. У зв’язку з карантином громадський транспорт припинив свій рух, і люди, які працюють в Рівненській обласній лікарні, не мали змоги потрапити на робоче місце. Деякі медики йшли пішки 15-20 кілометрів, а дехто залишався у лікарні на декілька змін, не знаючи, як опинитися вдома.

Зараз члени церкви розвозять продуктові набори малозабезпеченим сім’ям та пенсіонерам. Маски, антисептики, консерви, крупи та інші необхідні продукти харчування – вже не вперше волонтери привозять пакунки вартістю 200-300 грн до людей, які перебувають у тяжких життєвих обставинах.

26-річна Людмила, що самотужки виховує двох своїх дітей та доглядає малолітнього брата і двох сестер, вкотре отримала соціальний пакунок від церкви «Христос є відповідь». Жінка дуже вдячна, адже з нинішніми цінами жити стало вкрай складно. Волонтери розвозять пакунки і в Рівненський район – деякі люди втратили роботу і не мають засобів для існування.

Психологічна допомога також займає важливе місце у повсякденній діяльності громади. На головній площі міста служителі безкоштовно розповсюджують християнську літературу, а разом з тим підбадьорюють людей теплими бесідами. Багатьом дуже потрібно почути, що ці обмежувальні заходи – лиш тимчасові, що Бог сильний вивести нашу країну з кризи, якщо люди будуть наближатись до Нього, підкорюючи своє життя Біблії.

Окрім розвезення продуктових наборів члени церкви працюють і за іншими благодійними напрямками: протягом чотирьох років існування громади волонтери організували безліч безкоштовних офтальмологічних клінік, де люди могли перевірити стан свого зору та взяти у подарунок окуляри. У період карантину церква «Христос є відповідь» не має можливості проводити подібні масові акції, але люди, які раніше чули про очні клініки, особисто звертаються за допомогою.

Волонтери дуже раді тим, хто хоче приєднатися, щоб допомагати іншим. І завжди стараються надати допомогу людям, які її потребують.

04.06.2020



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2020p. 
На головну сторінку