Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №995 від 17.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Спортивне взуття: універсальна і спеціальна - як вибрати?

Спортивне взуття: універсальна і спеціальна - як вибрати?

Зима - не привід кидати БІГ. Це привід підібрати правильну екіпіровку. Почнемо огляд з найголовнішого-кросівок. Автор цього тексту-Анна Косова-знає про зимове спортивне взуття не з чуток: це не перша, а одинадцята бігова зима на її рахунку. На наше прохання вона написала про кросівках, які варто пошукати в магазинах.

Як правильно вибрати спортивне взуття: основні характеристики товараСпорт-завжди рух, а рух-це життя! При русі кров циркулює швидше, збагачуючи наші органи киснем. Тобто постійні заняття спортом-це запорука здоров'я.

Чи займаєтеся ви в баскетбольній секції або ж просто робите тривалі прогулянки – головне, що ведете активний спосіб життя. Сьогодні можна стверджувати, що це модно! Але при цьому дуже важливо підійти відповідально до вибору спортивного взуття.

Всю спортивне взуття прийнято поділяти на дві категорії: універсальна і спеціальна. Зупинимося на характеристиках такого взуття докладніше.

У цьому сезоні компанія Nike представила цілу лінійку зимових бігових кросівок кроссовки Nike Monarch

Nike Shield Pack, в якій представлені моделі Nike LunarGlide 5 Shield, Nike Air Pegasus 30 Shield, Nike Free 5.0 Shield, Nike Lunar Eclipse 3 Shield, Nike Zoom Structure Triax 17 Shield і Nike Zoom Vomero 8 Shield. Модельний ряд досить широкий, всі зазначені моделі оснащені світловідбиваючими елементами, що дуже важливо, якщо ви бігаєте в темний час доби по місту. Мені вдалося протестувати модель Nike M2K Tekno. Не можу рекомендувати бігати в них по лісі і глибокому снігу, так як незважаючи на заявлену водонепроникність, вони все ж промокають. Легкі і теплі, вони підійдуть для бігу по дорозі, покритій невеликим сніжком.

Універсальне взуття-те, що вам потрібно!

Тим, хто не займається яким-небудь конкретним видом спорту, ідеально підійде універсальна спортивне взуття. Вона хороша для занять фітнесом, в такому взутті зручно займатися важкою атлетикою і відвідувати тренажерний зал.

Відрізняється універсальна спортивне взуття від спеціальної великою вагою. Крім того, вона менш гнучка. Таке взуття добре фіксує ногу, має високу бічну поверхню. Інша особливість-спеціальна повітряна підошва, яка дозволяє нозі пружинити під час ходьби.

Сьогодні все частіше можна зустріти людей в спортивному взутті: це і кеди, і кросівки. Слід зазначити, що універсальне спортивне взуття може використовуватися в якості повсякденного, адже воно забезпечує ногам комфорт і зручність.

Спортивне взуття можна поділяти за видами спорту.

Взуття для бігу покликана забезпечувати хорошу амортизацію стопи, пом'якшувати удар при бігу. Дане взуття легке і гнучке.

Взуття для тенісу має посилену шкарпеткову частину і невисокий задник.

Футбольне взуття має на підошві спеціальні шипи, відрізняється широкою посиленою шкарпеткової частиною. Підошва даного взуття має хорошу амортизацію для пом'якшення ударів і захисту суглобів від зайвих навантажень.

Баскетбольне взуття покликане забезпечити надійну підтримку при бічних рухах.

На що звернути увагу при виборі спортивного взуття?

Слід зазначити, що жіноча і чоловіча стопи мають різну будову, тому і кросівки виготовляють з урахуванням даних особливостей.

Інший важливий момент-правильний розмір. Не забувайте, що взуття не повинна бути занадто тісною,в ідеалі між п'ятою і задником взуття має залишатися вільний простір в 1-1, 5 см.

Купувати слід тільки якісне спортивне взуття: звертайте увагу на матеріал, підошву, шкарпеткову частину і задник взуття.

Правильно підібране взуття надійно захистить ваші ноги від зайвих травм і ударів, а заняття спортом будуть приносити тільки радість і користь для здоров'я!

17.12.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2020p. 
На головну сторінку