Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1014 від 06.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як використовувати випитий чай для удобрення рослин

Як використовувати випитий чай для удобрення рослин

Не варто викидати чай відразу після його використання. І хоч другий раз заварити чашку напою з нього не вийде, зате він може стати в нагоді на дачі.

Спитий чай рекомендується використовувати як добриво для рослин, а також він здатний поліпшити ґрунт – зробити його більш пухким і плідним. Використаний чай спочатку потрібно підсушити, а потім використовувати за бажанням. Він підходить в якості мульчі, що допомагає волозі утримуватися в ґрунті. Найчастіше для цього застосовують тирсу, солому, хвою і навіть полотно. Чай же грає ту ж роль, тільки набагато простіший у використанні. Спочатку потрібно посадити рослини, а поверх посипати чаєм. Це вбереже від бур’янів, а ґрунт буде залишатися вологим і пухким.

Потрібно пам’ятати. Що використовувати дозволяється тільки несолодкий спитий чай. Інакше неможливо буде позбутися від мошок і мурах.

Чайна заварка допомагає зробити глинистий ґрунт більш пухким, а піщаному дати живлення. Також вона є джерелом кальцію, натрію, калію і таніну. Досить покласти в лунку жменю спитого чаю перед тим, як садити розсаду і урожай в майбутньому порадує. Особливо таке добриво добре для помідорів, огірків і баклажанів.

Не зайвим буде покласти жменю заварки і в горщик для кімнатних квітів. Зазвичай чай варто укладати поверх дренажу, а потім насипати землю.

Квіти порадують очі якщо їх поливати настоєм з чаю. Готується добриво дуже просто – один стакан заварки залити 3 л окропу і дати охолонути. Поливати чаєм потрібно вже зволожений ґрунт. Якщо поливати настоєм сухий ґрунт, то в рослинах заведеться мошка.

06.05.2021



Рівне-Ракурс №10 від 06.05.2021p. 
На головну сторінку