Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1024 від 22.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Плодові дерева підживлюють чотири рази за сезон

Плодові дерева підживлюють чотири рази у сезон. Перше підживлення зазвичай здійснюють наприкінці квітня: біля кожного дерева насипають до 4 відра перегною. Готують настої: на 200 л води дають 2 відра коров’яку і 1 відро свіжої трави, тиждень настоюють, перед використанням перемішують і розводять 1 л настою у 10 л води. Під дворічне дерево ллють 3–4 відра розчину.

Друге підживлення здійснюють через 2 тижні. За сезон треба удобрити дерева 3–4 рази, востаннє – в середині липня. 40 л розчину виливають під одне плодоносне дерево. Перед підживленням треба полити дерева, потім підживити і знову полити. Це забезпечить хороше живлення дерева.

У перший рік посадки дерево потребує фосфору для розвитку кореневої системи, а в травні і червні здійснюють два підживлення азотом і калієм. Для доброго розвитку коріння і вегетативної маси використовують на стадії розвитку фосфор-азот, а в подальшому калій, який відповідає за якість урожаю. У наступні роки кореневе підживлення слід проводити у вересні за допомогою фосфорно-калійних добрив.

Протягом літа слід два-три рази здійснити позакореневу обробку дерева за допомогою мікроелементів, які містять мінеральні добрива. Зараз є великий вибір препаратів, які не містять шкідливих речовин, наприклад, хелатні, які легко і швидко засвоюються рослинами і дають результат.

У міжрядді можна сіяти сидерати, як-то олійну редьку чи гірчицю. Це допоможе оздоровити землю і збагатити її поживними речовинами, дерево буде швидше розвиватися та рости. Але забороняється сіяти кукурудзу і соняшник, оскільки вони призводять до виснаження ґрунту.

Саджаючи дерево, стежте за вологістю ґрунту: вона має бути помірною. Якщо ж настає спекотна погода, поливати треба методом дощування. Це допомагає промити деревце і розвинути в ньому крону, а також захищає від шкідливих комах. Але не варто поливати у спекотні сонячні дні, оскільки це може викликати сонячні опіки. Під дворічне молоде дерево ллють за раз 20–30 л води. Якщо надворі спекотно, молоде дерево треба поливати 1–2 рази на тиждень.

22.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 22.07.2021p. 
На головну сторінку