Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1027 від 11.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

10 природних див, які варто відвідати впродовж свого життя!

10 природних див, які варто відвідати впродовж свого життя!

У світі є безліч природних ландшафтів, здатні відняти дар мови. Десять з них є дійсно вражаючими і точно здивують всіх. Саме їх ми радимо обов’язково відвідати впродовж свого життя!

Плямисте озеро в Канаді

Чи знаєте ви, що в Канаді є плямисте озеро. Озеро Kliluk містить велику кількість натрію, магнію і сульфату кальцію. Безліч мінералів, таких, як срібло і інші сульфати. Місцеві жителі вважають Kliluk священним озером. Кола нерегулярних розмірів складаються з мінералів, які кристалізуються в процесі випаровування води. Вони пофарбовані в відтінки зеленого і синього.

Хвиля в США

Це природне явище, відоме як «Хвиля» складається з гірського пісковика. Воно розташоване на кордоні Арізони і Юти, недалеко від міста Пейдж. Скелі були сформовані протягом довгого часу дією вітрів і прийняли хвильовий аспект. Колірна гама цієї «Хвилі» варіюється від рожевого до білого.

Ліс покритий водою

Ліс покритий водою називається «Ель-Боске Сумерхідо» і розташований в Патагонії. Цей ліс затонув в результаті землетрусу і складається з більш ніж 60 кипарисів. Ці дерева ідеально збереглися під водою озера Трафул.

Арктичні крижані квіти

Кристали висотою в кілька сантиметрів, які утворюються на поверхні тонкого шару льоду при різниці між його температурою і температурою повітря мінімум в 20° С.

Озеро Натрон

Солоне озеро в Танзанії в дощовий сезон є місцем гніздування мільйонів фламінго.

«Чарівні кола» в Намібії

Сьогодні поки що невідомо, звідки взялися ці кола, але деякі дослідники вважають, що ці кола з’являються в результаті життєдіяльності піщаних термітів.

Підводні «кола на полях» біля берегів Японії

Ці візерунки по колу створюють самці іглобрюхих риб, коли залицяються до самки. Після спарювання самка залишає яйця в піску в центрі кола.

Міграція червоних крабів

Щорічно на Острові Різдва (недалеко від Австралії) мільйони сухопутних крабів переміщаються до океану, щоб відкласти яйця.

Двері в пекло «Дарвазе»

Газовий кратер в Туркменістані.

«Море зірок» – хвилі, що світяться, на Мальдівах

З настанням темряви біолюмінесцентні фітопланктони починають випромінювати світло.

11.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2021p. 
На головну сторінку