Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1028 від 12.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Реалізація інвестиційного проєкту НЕФКО-3 дозволить вже до початку нового навчального року забезпечити дошкільні навчальні заклади новим кухонним обладнанням

В рамках реалізації проєкту НЕФКО-3 «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення», що реалізується Рівненською міською радою спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО, розпочато впровадження заходів із заміни в дошкільних навчальних закладах застарілого кухонного обладнання на сучасне.

В результаті проведеної управлінням освіти тендерної процедури погодженої з партнерами проєкту НЕФКО, SVECO&GARDE, визначено фірму-постачальника, підписана контрактна угода та вже найближчого часу буде закуплено сучасне кухонне обладнання на загальну суму 2 млн. 85 тис. грн., що дозволить розпочати роботи із демонтажу в дитячих садочках №7, 14, 33, 35, 41, 44, 46, 47, 57, Центрі РПРСА «Пагінець», Рівненському навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина», «морально» та технічно застарілої техніки та встановлення нових, технічно удосконалених її варіантів.

Без сумніву, це дасть можливість покращити елементарно необхідні умови облаштування дитячих садочків якісним обладнанням, підвищить якість харчування дітей, покращить умови роботи персоналу, а також суттєво вплине на стан економії електроенергії в дошкільних навчальних закладах.

До уваги, заміна кухонного обладнання входить в перший компонент проєкту який, окрім іншого, включає в себе впровадження заходів з термомодернізації закладів освіти міста Рівного, такі як: утеплення фундаментів та стін, утеплення покрівель, заміна вікон та дверей на енергоефективні; встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) та балансування системи опалення; встановлення сонячних колекторів, встановлення аераторів для зменшення споживання води; встановлення рекуператорів повітря в спортивних залах, заходи з інклюзивності (облаштування пандусів, укладення тактильної плитки, тощо).

Група з реалізації проєкту під керівництвом заступника міського голови Ігоря Кречкевича, до якої входять представники Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій. РІВНЕ, управління бюджету і фінансів, управління капітального будівництва, Управління освіти м.Рівне, КП «Міськсвітло» продовжує спільно з Центральним офісом НЕФКО в Україні, технічними консультантами SVECO&GARDE роботу по узгодженню необхідних технічних деталей та умов спрямованих на реалізацію наступних етапів проєкту.

12.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2021p. 
На головну сторінку