Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1030 від 26.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чудодійний збір з софори та омели

Цей збір виліковує такі хвороби як стенокардія, загальний атеросклероз, склероз судин головного мозку та кардіосклероз, підвищений тиск, геморой, облітеріруючий ендартеріїт (атеросклероз) нижніх кінцівок, міома і мастопатія. Допомагає при вузловому зобі. Крім того, збір із софори та омели попутно лікує хвороби печінки, виразку шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрит, простатит. Цей засіб знижує рівень холестерину в крові, допомагає відновитися після інсульту і допомагає при цукровому діабеті. І ще цей збір застосовується для ослаблення алергії (на амброзію, тополиний пух і так далі).

Протипоказання – вагітність і низький тиск.

Склад збору такий: на три вагових частини плодів софори береться одна вагова частина рослини омели.

Плоди софори повинні бути розрізаними поперек стручка, причому софору треба збирати восени (не можна брати зимові підмерзлі стручки, інакше ефекту не буде). Відрізнити можна за кольором: правильно зібрана софора має насичений зелено-коричневий колір, а неправильно зібрана або підмерзла – ті ж кольори, тільки вицвіло-линялого відтінку.

Рецепт: 200 г збору із софори і омели залити одним літром горілки. Настоювати в темному місці два тижні. Процідити і долити водою до початкового об’єму. Зберігати в холодильнику. Перші три дні приймати по 15 крапель (змішуючи з 1/4 склянки теплої води) три рази на день натще. Приймати їжу можна не раніше ніж через 30 хвилин.

Якщо ніяких побічних ефектів (зниження пульсу, стрибання тиску) немає, то дозу можна підвищити до 25 крапель. Якщо при підвищенні дози почнуть виникати побічні ефекти, то зупинитися на 15-20 краплях. Курс лікування – три тижні. Потім зробити тижневу перерву і курс лікування повторити. Потім знову перерва і повторення курсу. І так доти, поки настоянка не закінчиться.

Плоди софори використовують як у свіжому, так і у висушеному вигляді. У вигляді настоянки застосовують для промивання ран, примочок при трофічних виразках, опіках, тріщинах сосків у мам, що годують. Крім того, настоянку вживають всередину при підвищеному кров’яному тиску, атеросклерозі, псоріазі, діабеті, тромбофлебіті, простатиті, червоній вовчанці.

Дослідженнями встановлено, що омела знижує артеріальний тиск, стимулює серцеву діяльність, має судиннорозширювальну дію, зменшує збудливість центральної нервової системи, діє як кровоспинний, протисудомний засіб.

26.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2021p. 
На головну сторінку