Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1036 від 08.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

«Батьківщина» ініціює створення ТСК для розслідування тарифного свавілля «Нафтогазу»

«Батьківщина» ініціює створення ТСК для розслідування тарифного свавілля «Нафтогазу»

Комісія розслідуватиме, чому українцям продають газ у вісім разів дорожче, ніж коштує його видобуток, і хто наживається на цьому.

«Сподіваюсь, що наступного пленарного тижня постанову буде винесено на розгляд сесійної зали та підтримано. І країна нарешті дізнається, чому газ, який коштує 1 гривню, українцям продають щонайменше по 8?! І хто наживається на цій шаленій різниці та людських злиднях?» – зауважила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Вона висловила сподівання, що «слуги народу» підтримають вказану постанову, з огляду на проголошену ними публічну боротьбу з олігархами та корупцією.

Народний депутат Сергій Євтушок наголосив, що «Батьківщина» знає, як зменшити тарифи для людей. По-перше, він зауважив, що Україні потрібно збільшити видобуток власного газу та розробляти нові родовища, а не віддавати їх у приватні руки. Так, у нас видобувається понад 16 мільярдів кубометрів газу держкомпаніями, а споживаємо ми –15 мільярдів. Це означає, що українського газу вистачає.

По-друге, фракція Юлії Тимошенко вимагає розглянути законопроєкт №4680 про те, щоб український газ за собівартістю плюс 30?% прибутку віддати людям і бюджетним установам. Це дозволить знизити тарифи для українців, але монобільшість не розглядає ці закони, зауважив політик.

По-третє, державний аудит виявив, що «Нафтогаз» не за призначенням використав 225 мільярдів гривень. Це практично більше пенсійного фонду країни. До того ж, реальна вартість кубометру українського газу становить 1 гривню, хоча людям продають його у 8 разів дорожче.

08.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2021p. 
На головну сторінку