Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1037 від 13.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Навіщо в тісто досвідчені господині додають крохмаль

Навіщо в тісто досвідчені господині додають крохмаль

При приготуванні тіста господині часто використовують невеликі хитрощі, що дозволяють отримати на виході смачний продукт. Одним з таких прийомів можна назвати використання крохмалю, причому вид тіста значення не має. Результат в будь-якому випадку буде позитивним. В основному використовується кукурудзяний крохмаль, тільки в кожному рецепті свої пропорції.

Щоб приготувати смачне тісто для мантів, рекомендується додати в нього 30-40 відсотків кукурудзяного крохмалю від загального обсягу борошна. Отримане тісто можна буде зробити дуже тонким. При цьому, воно не порветься при приготуванні страви.

Тісто з доданим кукурудзяним крохмалем відмінно підійде і для вареників або пельменів.Щоб млинці вийшли тонкими і танули в роті, борошно частково замінюється кукурудзяним крохмалем. Млинці виходять дуже смачними.

При приготуванні бісквіта рекомендують брати борошно і крохмаль в співвідношенні 2:1. Він вийде повітряним і сухим.

Крохмаль можна додати і в пироги з ягідною начинкою, наприклад, малиновою. Щоб їх не зіпсувати, а зробити начинку ніжною, не дозволити їй розтектися, необхідно дотримуватися міри. Досить всипати в начинку столову ложку крохмалю або тією ж кількістю посипати розкачане тісто.

Для панірування крохмаль теж підходить. Досить вмочити м’ясо або рибу в нього, а потім посмажити, і ми отримаємо дуже смачну готову страву з красивою скоринкою.

При приготуванні соусу, де потрібно борошно обсмажувати з маслом, перший інгредієнт можна замінити на крохмаль. Соус вийде набагато смачнішим.

Який саме крохмаль брати, кожна господиня може вирішити сама. Але виходячи з практики, випічка смачніша саме з кукурудзяним крохмалем, а для киселів, пирогів з ягідною начинкою і панірування більше підійде саме картопляний.

13.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2021p. 
На головну сторінку