Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1037 від 13.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

“ОДЕК” завершив боротьбу за Кубок України серед аматорських команд

На стадії чвертьфіналу Футбольний клуб “ОДЕК” припинив боротьбу за Кубок України серед аматорських команд. Нездоланною стала команда “Дружба” з Київської області. Після першої гри у Оржеві, так і не вдалося підібрати “цензурних слів”, щоб описати цей матч, а зокрема, суддівство Олексія Гаркуши, який своїми непрофесійними, а може і упередженими діями ВКРАВ перемогу, а може і трофей у оржівців.

Якщо згадати перший матч, то всі все бачили, і вже давно обговорили. Для тих “хто не в темі”, зацитуємо авторитетного, і, напевне, єдиного оглядача аматорського футболу в Україні Артура Валерка з порталу Спортарена. Навіть він, будучи членом виконкому ААФУ, з усіма витікаючими обставинами не стримався, щоб не згадати окремим абзацом дії арбітра Олексія Гаркуши:

• ОДЕК (Оржів) – Дружба (Мирівка) – 2:2 (1:1)

• Голи: Кадепський, 43, Брикса, 67 – Листопад, 9, Панічев, 82

ОДЕК: Вертей, Красномовець, Кадепський, Мучак, Фесенко, Кошка, Наумець, Трофімчук (Семенчук, 65), Шахраюк (Брикса, 65), Апанчук (Савицький, 90+1), Антонюк (Ніколайчук, 46). Запасні: Омелянюк, Чикалюк-Козакевич, Дерман. Головний тренер: Олег Шандрук.

Дружба: Романов, Миколайчук, Козлов (Вдовика, 28), Юзефович, Куба (Панічев, 79), Листопад, Головко (Бондар, 74), Недоля, Мачуленко (Котляр, 69), Грищенко, Шарило (Кучинський, 57). Запасні: Яковчук, Правук. Головний тренер: Дмитро Чирикал.

• 16:00; 29.09.2021. Оржів. Стадіон “ОДЕК”. 100 глядачів; поле 4; +14С

• Суддя: Гаркуша Олексій (Київ)

• Попередження: Юзефович, 19, Апанчук, 33, Мучак, 36, Листопад, 55, Кошка, 58, Куба, 65, Миколайчук, 68, Кадепський, 73, Красномовець, 90+2

• Вилучення: Кулаковський (нач.ОО), 68, Шандрук (гол.тр.ОО), 68

Дружба з Мирівки (Кагарлицький район Київської області) підібрала досить досвідчений склад. Багато футболістів пройшло клуби УПЛ, має хорошу школу та, в принципі, бойовий вік. Отже, навіть завсідник змагань ААФУ ОДЕК мав особливо налаштовуватися на зустріч із клубом-дебютантом всеукраїнських змагань.

І вже на початку зустрічі Дружба повела в рахунку. Юзефович після ауту сам же подав з лівого флангу, Мачуленко скинув вздовж воріт від дальньої стійки, а Тимофій Листопад правою ногою забивав уже з меж карного майданчика – 0:1 на 9-й хвилині. Ще до перерви мали всі шанси закріпляти перевагу гостей Мачуленко та Шарило, проте з досить перспективних позицій по воротах не влучили. А в одному з моментів Вертей здорово виручив, коли Мачуленко вибігав на нього з правого краю.

Це були важливі миттєвості: переживши їх, ОДЕК зміг відігратися «голом у роздягальню». Після кутового від Красномовця Юрій Кадепський викинув праву ногу вперед і пробив у дальній кут – 1:1 на 43-й хвилині. На початку другого тайму, здається, Наумець виривався на воротаря й тільки втручання Вдовики, який по пошкодженню замінив вихованця Динамо Козлова в захисті, зірвало цей вихід один на один. Чудова позиція була і в Шахраюка. А в середині другого тайму, ледве відбившись після небезпечної атаки Головка, оржівці видали стрімку контратаку й забили. Віталій Брикса стартував із глибини, розігрався з Апанчуком на великому просторі та ударом з правої ноги пробив повз воротаря, коли Романов вибіг йому назустріч на кордон карного майданчика – 2:1.

Треба сказати, що кінцівка виявилася дуже напруженою і господарі залишилися дуже невдоволеними суддівством (вони мають підготувати окремий відеоролик із розбором цих моментів). Було багато жорстких зіткнень, неоднозначних епізодів, апогеєм яких став гол у відповідь від Дружби. Після подачі кутового гравець гостей зіткнувся в боротьбі за високу подачу з воротарем, і поки Вертей був на газоні, спершу Листопад заліпив у стійку, а потім Панічев зіграв на добиванні – 2:2. Після голу Олександра господарі апелювали щодо порушення на своєму голкіпері, проте рефері зарахував взяття воріт.

Нічия 2:2 перед матчем відповіддю, безперечно, залишає інтригу.

Герой матчу – Тимофій Листопад (Дружба)

Був у центрі уваги в обох результативних епізодах і виконав великі об’єми роботи в центральній вісі. Екскапітан ЛНЗ на досвіді зіграв свою роль.

Щодо повторної гри, то її підсумок став повним розчаруванням. Щоправда, є таке поняття “точка неповернення”, в цьому розіграші Кубку України серед аматорів, вона була в першій грі, завдяки діям арбітра Олексія Гаркуши. Невідомо, як би розгорталися події на полі стадіону міста Кагарлик, якби в цій грі “забивати” потрібно було не “ОДЕКу”, а “Дружбі”. Відразу, щоб закрити тему суддівства, то воно було майже ідеальним, але від цього вже нікому не легше. “Дружба” за підбором гравців, звісно, дуже сильна команда, і “не відсиджувалась” у захисті, але забити надпотрібний гол більше нагод мав саме “ОДЕК”. Навіть не згадуючи нереалізований пенальті Миколою Колядою наприкінці першого тайму. Більш об’єктивно і без емоцій про цю гру знову дозволимо собі “зацитувати” Артура Валерка:

МАТЧ-ВІДПОВІДЬ 1/4 ФІНАЛУ

• Дружба (Мирівка) – ОДЕК (Оржів) – 0:0 (перший матч – 2:2)

• Незабитий пенальті: Коляда (ОДЕК), 38 – воротар

Дружба: Романов, Миколайчук, Юзефович, Вдовика, Куба, Головко (Правук, 85), Недоля, Мачуленко (Шарило, 65), Бондар, Шевчук, Грищенко. Запасні: Яковчук, Панічев, Кучинський Анатолій, Степанчук, Котляр. Головний тренер: Дмитро Чирикал.

ОДЕК: Вертей, Дерман, Кадепський, Мучак, Фесенко, Кошка, Апанчук, Трофімчук (Савицький, 84), Ніколайчук (Семенчук, 65), Брикса (Шахраюк, 72), Коляда. Запасні: Омелянюк, Ящук, Чикалюк-Козакевич, Антонюк. Головний тренер: Олег Шандрук.

• 15:00; 06.10.2021. Кагарлик. Стадіон “Колос”. 200 глядачів; поле 4; +15С

• Суддя: Децюк Павло (Чернігів)

• Попередження: Кошка, 35, Трофімчук, 46, Куба, 50, Брикса, 60, Кадепський, 71, Апанчук, 76, Бондар, 79, Поліщук (тр.ОО), 86

Нічия в першому матчі залишала інтригу, проте все ж давала невелику перевагу Дружбі – на Рівненщині ж гра видалася результативною, тож 0:0 або навіть 1:1 прирівнювалося для мирівчан до перемоги.

Проте такий рахунок ще треба було відстояти. Під кінець першого тайму після атаки через правий фланг гості зусиллями Брикси заробили пенальті, проте лідер їхніх атак Коляда не зміг переграти вихованця Шахтаря Романова. Голкіпер пенальті виграв, а з гри по декілька хороших моментів змарнували і Дружба, і ОДЕК. Тож далі проходить команда-представниця Київщини.

Герой матчу – Микита Романов (Дружба)

Третя «суха» гра воротаря Романова в шести матчах цього розіграшу трофею – цього разу особливо важка, з пенальті та тиском суперників.

13.10.2021https://www.fcodek.org/



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2021p. 
На головну сторінку