Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1038 від 21.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Осіннє випадання волосся: рекомендації трихологів по догляду

Осінь дуже важкий період для нашого волосся, воно продовжує рости, але і активно випадає. Випадання триває близько 4-х місяців, а потім припиняється само собою. Якщо ваш організм не відчуває нестачу заліза і в даний період не спостерігаються гормональні зрушення, то турбуватися не варто, треба лише скорегувати раціон.

Трихологи стверджують, що випадання волосся восени – це нормальне явище, свого роду оновлення. Вони радять приділяти особливу увагу харчуванню, в щоденний раціон обов’язково повинні входити родзинки, абрикоси, мигдаль, чорнослив, кавуни, кеш’ю, какао, шоколад, гриби, бобові і зелений чай, які містять кремній і магній. У період міжсезоння важливо приймати вітаміни А, С, Е, вітаміни групи В, селен і цинк. Власницям жирного волосся бажано виключити смажену їжу, копчене, консервоване і гостре. А ось морепродукти, рибу, водорості, м’ясо, рослинну олію, соєві продукти обов’язково додайте в раціон.

Трихологи рекомендують під час посиленого випадання волосся голову мити частіше. Можна доповнити догляд засобами проти випадіння волосся, які зміцнять коріння, активізують утворення цибулин волосся і посприяють зростанню здорового нового волосся.

Двічі в тиждень робіть живильні маски з морської солі і глини. Морську сіль корисно просто втерти у вологе волосся і залишити її на 15 хвилин, а потім прополоскати теплою водою. Особливо ефективне втирання в корені волосся гострого перцю чилі, поліпшення ви помітите буквально через пару тижнів.

Ефірні олії можуть допомогти вашому волоссю, тому що вони містять 97?% корисних речовин, глибоко проникають в шкіру голови і добре засвоюються. При супроводі випадіння волосся лупою, свербінням, зайвою сальністю використовуйте ефірні хвойні олії (просто додайте в шампунь трохи ефірної олії ялиці, ялини, сосни, ялівцю або кедра в співвідношенні 7 крапель олії на 30 мл шампуню).

21.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 21.10.2021p. 
На головну сторінку