Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1041 від 12.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кращі способи уберегти свій одяг від молі – від оцту до гвоздики

Що можна зробити, щоб зупинити цих маленьких метеликів і вберегти свої найкращі наряди від псування.

Виперіть одяг, який ви не збираєтеся носити якийсь час, потім розмістіть його і зберігайте в герметичних контейнерах або пакетах. Шкідників залучають плями поту, людське волосся і жир від тіла, які залишаються на брудному одязі.

Не зберігайте предмети одягу в картонній коробці, бо моль може прогризати картон.

Регулярно залишайте дверцята гардеробу відкритими, щоб забезпечити вентиляцію. Метелики люблять теплі вологі місця, тому підтримуйте циркуляцію повітря.

Якщо у вашому гардеробі стався напад на одяг, вийміть його і виперіть речі при більш високій температурі, ніж зазвичай, щоб убити личинок.

Відправляйте в хімчистку речі, які не витримують високих температур прання, або заморозьте їх. Яйця і личинки молі не виживають при дуже низьких температурах.

Якщо після прання всього одягу у вас виникла проблема з міллю, скористайтеся для чищення свого гардеробу розведеним оцтом. Моль не переносить оцтову кислоту.

Вішайте одяг з натуральних волокон на вішалки з кедрового дерева. Кедр відлякує моль.

Зробіть самостійно репелент, помістивши сушені трави, такі як гвоздика, розмарин, чебрець, лаванда або лавровий лист, в тканинні пакети, після чого розкладіть їх по ящиках.

Також чудово допомагають висушені кірки апельсинів та мандаринів – просто розкладіть їх по саше та у шафі.

Також, для видалення яєць молі, рекомендується регулярно якісно пилососити в квартирі, у тому числі в прихованих місцях, наприклад, під ліжками.

При пранні делікатних речей вручну додайте у воду пару крапель олії лаванди. Намагайтеся періодично обприскувати речі спреєм на основі лаванди.

12.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2021p. 
На головну сторінку