Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1041 від 12.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

100 000 людей прийшли на крусейд місії “Христос є відповідь” в Ефіопії

100 000 людей прийшли на крусейд місії “Христос є відповідь” в Ефіопії

За чотири дні євангелізаційного крусейду в Ефіопії (28-31 жовтня) у місті Дюрамі збиралися десятки тисяч людей: першого дня подію відвідали 30 тисяч учасників, другого – 40 тисяч, а останній день побив усі рекорди відвідуваності – 100 тисяч осіб! Подію проводила команда місії “Христос є відповідь” у співпраці з місцевими церквами.

На чотириденному крусейді безліч ефіопів прийняли народження згори і запросили Ісуса Христа у своє життя, отримали зцілення від хвороб та звільнення від демонічного впливу, у тому числі й діти. Вогонь Святого Духа наповнював серця віруючих учасників і в них з’являлося бажання нести Євангеліє іншим.

“Не можна давати місце дияволу, грішити, щоб сатана не завдав шкоди в якійсь сфері життя. Потрібно міркувати над словом Божим, про що написано в першому псалмі Біблії, і ми будемо плідні й успішні, як дерево, що насаджене при потоці води. Сповнившись силою Духа, ми зможемо іншим людям нести Євангеліє, приводячи їх до спасіння”, – закликав учасників до нового життя з Богом на крусейді директор Місії Тарас Сень.

Під час євангелізаційної поїздки проходив обід із місцевою владою, де обидві сторони обмінялися подарунками. “Мер міста Дюрамі в Ефіопії дякував міжнародній місії «Христос є відповідь» за духовний та матеріальний внесок у їхнє місто. А також подарував нашій команді традиційний одяг – кольорові піджаки. Ми, у свою чергу, подарували ігрові набори для спілкування, випущені Місією, газети «Христос є відповідь» амхарською мовою та український шоколад. Це був гарний час спілкування та спільної молитви”, – поділився пастор Тарас.

Крім євангелізаційного крусейду, за час перебування в Ефіопії (24 жовтня – 4 листопада) представники Місії провели навчання для пасторів і служителів, очну клініку, у тому числі для мусульман, розробили спільно з філією медіацентру стратегію його розвитку, поширили тисячі газет «Христос є відповідь» амхарською мовою, вперше поставили євангелізаційний намет і роздали продуктові набори бідним.

Навчання для пасторів та служителів в Ефіопії

У місії “Христос є відповідь” на зустрічах зі служителями наголошують на взаєминах у сім’ях, особливо на важливості підтримання романтичних відносин між чоловіком і дружиною.

І в Ефіопії сімейну тему підняв директор Місії Тарас Сень на зустрічі під час осінньої поїздки. Таку зустріч відвідали 150 осіб: пастори та єпископи з дружинами з міста Дюрамі та навколишніх міст і селищ.

Йшлося про розвиток, підтримку та збереження взаємин у сім’ях, про побудову дружби зі своїми дітьми.

“Чи знаємо ми, чим живуть наші діти, які у них проблеми, з ким вони дружать, що вони дивляться в Інтернеті? Якщо ми не маємо часу на дітей зараз, то у дітей не буде часу для нас, коли вони виростуть”.

“Сьогодні диявол хоче повести в полон алкоголю, наркотиків та інших гріхів наших дітей. Щоб цього не сталося, потрібно шукати Божого лиця, слухати і підкорятися голосу Божому. А за дітей, які сьогодні живуть у гріху, треба боротися в молитві і привести до Христа”.

“Є час, який батьки мають присвятити своїм сім’ям, дітям. Віддати його на щось інше, навіть на служіння Богові – недобре. Ісус навчає збалансованого життя”.

Крім настанови для учасників, пастор Тарас поділився форматом проведення сімейних зустрічей, щоб служителі могли і у своїх церквах допомагати сім’ям покращувати стосунки.

“Ефіопи досить відкриті та щирі люди, що ставили чимало запитань після почутого вчення. Щоб цікавіше проходила зустріч, ми розбавляли її іграми, конкурсами та корисними завданнями. Звісно, ??переможці отримали призи. Служителі та їхні дружини щиро дякували за корисно проведений час. І, до речі, я зустрів в Аддіс-Абебі одного пастора, який був на сімейній зустрічі пів року тому, коли команда Місії провела перший крусейд в Ефіопії. Поцікавившись у нього, чи проводить він сімейні зустрічі у церкві - дізнався, що в його громаді провели вже три подібні служіння. Дуже приємно було почути, що сімейне служіння продовжує розвиватись у помісних церквах. Сподіваюся, що багато служителів також почнуть проводити у своїх церквах такі служіння після цієї зустрічі”.

Проведення очної клініки

Команда Місії з України та місцеві служителі провели очну клініку для 1000 людей у ??місті Дюрамі, серед них було близько 700 мусульман, яких привезли із сусідніх міст автобусами.

Кваліфіковані лікарі перевіряли їм зір і безкоштовно роздавали окуляри від імені Місії, а євангелісти відкривали духовні очі, проповідуючи Христа, Божу любов і прощення, і роздавали газети “Христос є відповідь” амхарською мовою.

За словами Тараса Володимировича, директора Місії, в одному із сусідніх до Дюрамі мусульманських міст проживають агресивно налаштовані мусульмани, які неодноразово перешкоджали поширенню слова Божого у своєму місті. Саме тому вирішили привезти мешканців цього міста для перевірки зору до міста проведення крусейду.

“Хотів би відзначити, що люди в Ефіопії живуть досить бідно, тому вони дуже дякували нам за медичну допомогу. Через цю акцію їхні серця відкривалися для Євангелія та спасіння від Ісуса Христа”, – поділився пастор Тарас Сень.

Міжнародна місія “Христос є відповідь” в особі українських місіонерів передала свій багаторічний досвід проведення очних клінік і спорядила необхідним обладнанням ефіопських служителів, щоб ті навертали людей “від темряви до світла, від влади сатани до Бога” (Дії 26:18).

У жовтні-листопаді євангелізаційний крусейд в Ефіопії місія “Христос є відповідь” проводила вдруге. Перший крусейд Місії проходив у квітні цього року.

12.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2021p. 
На головну сторінку