Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1043 від 25.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Реконструкція аеропорту є, а коштів на його утримання немає

Реконструкція аеропорту є, а коштів на його утримання немає

Найближчі перспективи роботи Міжнародного аеропорту Рівне обговорили в обласній раді під час засідання постійної комісії з економічних питань та комунальної власності.

Передусім депутати погодили план фінансово-господарської діяльності підприємства на 2022 рік. Утім, в.о. директора летовища Олександр Якубець (на фото) наголосив, що в аеропорту вже почалися роботи з ремонту та реконструкції деяких об’єктів в рамках виконання Державної програми розвитку аеропортів. Вже зараз тривають роботи на трьох з п’яти об’єктів, які фінансуються у межах програми. Через це в наступному році летовище не зможе працювати повноцінно. А отже, і заробляти. Тож питання, де брати кошти на його утримання - поки що відкрите.

Як відомо, цьогоріч в аеропорту вже зуміли досягти певних успіхів. Як розповів Олександр Якубець, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, зароблені у серпні-жовтні 2021-го суми зросли приблизно вдвічі. Очікується й передача пожежного автомобіля з аеропорту «Бориспіль», що дасть змогу підвищити категорію аеропорту й економити кошти, приймаючи великі повітряні судна, – без потреби орендувати відповідну техніку.

Проте надалі основним завданням є збереження трудового колективу у період вимушеного простою, а також проходження чергової сертифікації. Адже найближчим часом на аеропорт чекає чергова сертифікаційна перевірка окремих аеродромних об’єктів, яка стосуватиметься служби забезпечення обслуговування пасажирів та багажу, наземного адміністрування в аеропорту та обслуговування на пероні та місцях стоянок повітряних суден. Фахівці Державіаслужби вивчили пакет документів і вказали на недоліки.

Майже всі недоліки усунули, залишилося погасити борги перед бюджетом та Пенсійним фондом зі сплати Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

– Зараз підприємство має значну заборгованість: вона становить майже 18 млн грн. Тому є загроза відтермінування отримання таких сертифікатів. А це заблокує роботу підприємства, – розповів Олександр Якубець.

Тому в обласній раді тримають ситуацію на контролі і до питання подальшої діяльності аеропорту повернуться на окремій нараді та на засіданнях постійних комісій. Щоб під час формування бюджету на 2022 рік врахувати фінансові потреби летовища.

25.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.11.2021p. 
На головну сторінку