Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1045 від 09.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чому погано квітне «жіноче щастя»

Чому погано квітне «жіноче щастя»

Як доглядати за спатифілумом

Спатифілум ще називають «жіноче щастя». Росте зазвичай він начебто непогано, не хворіє, не сохне. Але ось квітує біднувато. Чому це відбувається?

За правильного догляду спатифілум квітує з березня по вересень. Комфортним для нього є розташування у світлому місці (але не на сонці), а також у напівтінистому. Протягом усього року, крім періоду спокою, спатифілуму необхідний помірний полив м’якою водою кімнатної температури. З жовтня по січень полив варто обмежити.

У лютому-березні виконується пересадження спатифілума у трохи більший горщик. Будьте обережними: спатифілум містить речовини, що подразнюють шкіру та слизову оболонку.

З березня по серпень спатифілум потрібно вдобрювати два рази на місяць (повним мінеральним добривом і розчином коров’яку). Регулярно обприскуйте свою рослину, це їй піде на користь.

До речі, спатифілум квітує, коли корені заповнюють весь горщик. Тобто, він любить тісні та невисокі горщики. Є ще одна думка. Щоб домогтися рясного цвітіння, спатифілум необхідно потримати два тижні на холоді при температурі +9-12°С.

Спатифілум потрібно поливати тільки тоді, коли ґрунт добре просохне. Навіть якщо при цьому листя трохи «засмутиться», нічого страшного. А якщо ви його рясно поливаєте, та ще й тримаєте на холодному підвіконні, то можуть виникнути проблеми з кореневою системою.

09.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2021p. 
На головну сторінку