Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1046 від 16.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Лікарі назвали продукт, яким найкраще перекушувати гіпертонікам

Лікарі назвали продукт, яким найкраще перекушувати гіпертонікам

Бажання перекусити може бути дуже сильним, але багато закусок є шкідливими для вашого кров’яного тиску і холестерину. Родзинки можуть бути корисним вибором, оскільки вони мають властивість знижувати артеріальний тиск.

Причина, через яку родзинки можуть допомогти знизити тиск – високий вміст калію.

Калій – це мінерал і електроліт, який допомагає м’язам, що контролюють ваше серцебиття, працювати. Один з винуватців підвищення артеріального тиску – натрій.

За даними Американської кардіологічної асоціації, саме тут на допомогу приходить калій, оскільки він може зменшити дію натрію. Чим більше калію ви отримуєте з їжею, тим більше натрію ви виводите з сечею.

Цей мінерал також може знизити напругу у стінках кровоносних судин, що призводить до подальшого зниження артеріального тиску, згідно з даними благодійної організації.

Дослідження показало, що родзинки значно знижують гіпертонію у людей з помірним підвищенням артеріального тиску. У якості закуски учасники їли родзинки тричі на день.

Гарольд Бейс, доктор медичних наук, провідний автор дослідження, сказав:

«Наше дослідження показує, що якщо у вас є вибір між вживанням родзинок або інших закусок, таких як крекери та шоколадне печиво, краще з’їсти родзинки, принаймні, для артеріального тиску».

16.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. 
На головну сторінку