Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1046 від 16.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Які квіти в грудні садівники починають сіяти на розсаду

Здавалося б, грудень – мертвий сезон. Та не тут-то було. І хоча календарний рік ще не закінчився, новий дачний сезон вже, поки ще боязко, почав вступати в свої законні права.

Саме в грудні дачники починають сіяти на розсаду культури, які повільно ростуть. У яких з моменту посіву до початку цвітіння проходить по 5 і більше місяців.

Оскільки день в грудні-березні особливо короткий, при ранній посадці обов’язкове досвічування фітолампою. Інакше садіть насіння цих рослин тільки з початку лютого, коли день помітно піде на надбавку.

Основні квіткові культури, придатні для груднево-січневої посадки на розсаду

Бегонії, які постійно цвітуть, можна посадити на розсаду вже в другій половині грудня і тоді в травні вони порадують вас своїм яскравим цвітінням.

Гвоздиці Шабо (махровий різновид гвоздики садової) від посіву до цвітіння потрібно в середньому від 5 до 6 місяців. Після появи сходів, з метою запобігання надмірного витягування, їх необхідно щодня досвічувати фітолампою. Розсада розвивається повільно.

З кінця грудня багато дачників починають сіяти на розсаду різні різновиди петуній. В результаті вони можуть повною мірою насолодитися їх цвітінням вже на початку червня.

Ірландська троянда або еустома перші 2 місяці після посіву розвивається вкрай повільно. При цьому саме в цей період їй особливо важливе яскраве освітлення. До цвітіння рослина приступає тільки через 5 місяців.

Антирринум великий або левиний зів також починають сіяти на розсаду з середини грудня. В цьому випадку квітучу розсаду можна буде отримати вже в травні. На 7-8 день після посіву з’являються дружні сходи, проте подальший їх розвиток не відрізняється високою швидкістю.

Вербена гібридна цінується за тривале цвітіння аж до настання заморозків. Насіння на розсаду можна сіяти, починаючи з кінця грудня і в січні.

Пеларгонію дачники іноді і зовсім сіють в листопаді. При ранньому посіві досвічування обов’язкове.

Щоб насолодитися цвітінням примули в червні, насіння на розсаду бажано посадити вже в кінці грудня-початку січня.

При ранньому посіві геленіума осіннього вдається домогтися його цвітіння ще в серпні. Висадку розсади на постійне місце виконують в травні.

Для отримання квітучої лобелії ерінус вже до початку літа, насіння на розсаду слід сіяти ще в грудні. Сіянці сходять погано і розвиваються вкрай повільно.

16.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. 
На головну сторінку