Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1047 від 23.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Верес у першій частині сезону: статистичні підсумки

Верес у першій частині сезону: статистичні підсумки

Двадцять три очки у вісімнадцяти зіграних поєдинках та дев’ята позиція у турнірній таблиці VBet ліги. З такими показниками рівненський Верес, який ще минулого сезону виступав у Першій лізі чемпіонату України, зустрічатиме Новий 2022-й рік. Пропонуємо згадати першу частину сезону і проаналізувати статистичні показники усієї команди та її окремих виконавців.

Українська Прем’єр-ліга

18 матчів: +6, =5, –7

Різниця м’ячів: 15-20

23 очки, дев’ята позиція у турнірній таблиці

Більшість турнірних очок червоно-чорні у першій половині чемпіонату здобули на власному полі. Безпрограшна домашня серія Вереса у чемпіонаті тривала сім матчів поспіль і обірвалася лише на початку грудня, коли рівняни поступилися у Луцьку столичному Динамо. Цікаво, що команда Юрія Вірта загалом пропустила у чемпіонаті 20 м’ячів, 14 з яких – у чотирьох матчах із Динамо, Шахтарем і Зорею. У решті чотирнадцяти поєдинках червоно-чорні пропустили у свої ворота лише 6 разів, провівши при цьому 9 (!) «сухих» поєдинків!

Лише 1 гол Верес провів з пенальті (Дмитро Кльоц у грі з Десною). Ще один одинадцятиметровий рівняни не реалізували (Михайло Сергійчук у грі з Ворсклою).

Натомість, у наші ворота були призначені 7 одинадцятиметрових. Чотири з них стали результативними (у матчах із Динамо, Ворсклою, Шахтарем і Рухом). Двічі пенальті парирував Богдан Когут (від Білонога у грі з Минаєм та Путрі у грі з Чорноморцем). Ще одного разу гравець суперника пробив невлучно (Циганков у матчі з Динамо).

Ногою у чемпіонаті рівняни забивали 12 разів. Головою – лише 3 (двічі Ігор Солдат і одного разу Михайло Шестаков).

Також у пасиві рівнян один автогол (свої ворота у виїзній грі з Шахтарем вразив Роман Мірошник).

На своєму полі:

9 матчів: +4, =4, –1, 16 очок

Різниця м’ячів: 8-5

На виїзді:

9 матчів: +2, =1, –6, 7 очок

Різниця м’ячів: 7-15

Саме в гостях у нинішньому чемпіонаті рівняни зазнали найбільших поразок: 0:4 – від Динамо, 1:4 – від Шахтаря та 0:3 – від Зорі. Втім, на виїзді Верес святкував і найбільшу з вересня 2017-го року (Карпати – 6:1) перемогу у чемпіонаті Української Прем’єр-ліги. У шостому турі у Чернігові рівняни розгромили Десну – 4:0.

Гвардійці

Лише троє футболістів провели у складі команди усі без виключення матчі у чемпіонаті. Це Богдан Когут, Роман Гончаренко та Ігор Солдат – по 18 поєдинків. Лідери за кількістю хвилин на полі: Богдан Когут та Ігор Солдат – 1620. Роман Гончаренко провів 1591 хвилину у грі.

До речі, Ігор Солдат та Роман Гончаренко – також провели по 2 кубкових поєдинки.

З-поміж гравців, що виходили на футбольне поле у іграх чемпіонату, найменше ігрового часу мали Дмитро Махнєв (4 матчі, 121 хвилина) та Сергій Шестаков (2 матчі, 103 хвилини).

Взагалі не мали ігрової практики у матчах чемпіонату Максим Бабійчук, Артем Кичак та Ігор Гук. Хоча останній став справжнім лідером команди U19.

Бомбардири

Лише 5 із загальної кількості м’ячів у першій частині чемпіонату забили форварди. Натомість, 7 разів голами відзначалися наші півзахисники. Ще 3 голи на рахунку захисників.

Лідери у внутрішньо командній гонці бомбардирів у чемпіонаті: Михайло Шестаков і Геннадій Пасіч – по 3 голи.

2 голи в матчах УПЛ на рахунку Ігоря Солдата, по 1 забили Михайло Сергійчук, Євген Пасіч, Сергій Панасенко, Дмитро Нємчанінов, Валерій Кучеров, Дмитро Кльоц і Роберт Гегедош.

Асистенти

Тричі у нинішньому чемпіонаті партнерам асистував Геннадій Пасіч.

По 2 асисти на рахунку Віталія Дахновського (обидва рази результативними стали добивання партнерів) і Дмитра Нємчанінова.

По 1 асисту у Сергія Шестакова, Роберта Гегедоша, Валерія Кучерова, Сергія Панасенка, Ігоря Солдата і Михайла Сергійчука.

Гол+пас

6 – Геннадій Пасіч

3 – Михайло Шестаков, Дмитро Нємчанінов, Ігор Солдат

2 – Віталій Дахновський, Валерій Кучеров, Михайло Сергійчук, Сергій Панасенко, Роберт Гегедош

1 – Сергій Шестаков, Дмитро Кльоц, Євген Пасіч.

Червоні картки

1 – Віталій Дахновський, Валерій Кучеров, Дмитро Нємчанінов, Михайло Сергійчук

Жовті картки

7 – Геннадій Пасіч

5 – Валерій Кучеров

4 – Сергій Панасенко

3 – Віталій Дахновський, Дмитро Нємчанінов, Сергій Петько, Микита Полюлях

2 – Михаіл Гечев, Михайло Сергійчук

Голкіпери

Усі 20 м’ячів у матчах чемпіонату пропустив Богдан Когут. У середньому – 0,9 голи за гру. В той же час половину від зіграних поєдинків Богдан Когут провів на нуль!

Кубок України

У Кубку України Верес у нинішньому сезоні дістався етапу 1/8. Рівняни провели дві гри і забили 2 голи. Обидва – з пенальті. Відзначилися Михайло Шестаков і Михайло Сергійчук.

Пропустили рівняни тричі. Усі – від полтавської Ворскли. Усі три голи у свої ворота пропустив Артем Кичак.

23.12.2021https://nkveres.com/



Рівне-Ракурс №10 від 23.12.2021p. 
На головну сторінку