Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1048 від 30.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

2021 – суб’єктивні підсумки…

2021 – суб’єктивні підсумки…

Завершується рік. Для кожного він був свій. Зі своїми перемогами та поразками, щасливими моментами і не дуже. Але яким він був для всіх нас?

І так, перше і, напевно, головне. В Україні у 2021 році нічого серйозного не відбулось і це вже добре. Країна і більшість її громадян втомилась від потрясінь і тому «тиша» в політиці навіть дуже і дуже непоганий результат. На жаль, кожне явище має свій зворотній бік. В середньостроковій перспективі не вирішення цілої низки складних проблем, які вже не перший рік стоять перед нашою країною, може через певний час дуже болісно вдарити по владі, а чи готова вона до таких випробувань – питання…

Економіка. На жаль, тут 2021 рік став для нашої економіки не самим успішним роком. З останнього – вартість природнього газу для промисловості і в цілому для бізнеса сягнула рекордної позначки – в 73 гривні за один кубометр! Не треба мати вищу економічну освіту, щоб зрозуміти – значна частина економіки таких цін газ не витримає і змушена буде припинити діяльність. Ті ж, що залишаться, просто вкладуть вартість газу в ціну своєї продукції. Тобто, заплатять за шалено дорогий газ в кінці кінців покупці, а це прості громадяни. Тобто, в нас розкручується маховик інфляції. При цьому навіть наша влада особливо в цьому не дуже то і винна. Річ у тім, що в пандемію майже всі країни роздавали людям гроші. Україна особливо щедрість не проявляла. Наша економіка настільки залежна від ситуації в світі, що «парад щедрих виплат» провідних економік вдарив і по нас, адже гроші то вони додруковували, а це інфляція. Таким чином ціни зростають практично на все. Для багатих держав це проблема так собі, але для дуже і дуже небагатих країн – це реальна і серйозна проблема. Доходи пересічних українців за ростом цін не встигають.

В усьому іншому рік як рік. Ми навчились носити маски, вже слова ковід та пандемія стали частиною лексикону, і з ними в 2021 році ми навчились жити. Так що рік можна назвати нормальним.

30.12.2021Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2021p. 
На головну сторінку