Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1049 від 05.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

5 саморобних ароматів, які наповнять ваш дім різдвяним настроєм

Створіть затишок в будинку з допомогою саморобних ароматизаторів.

Якщо ви любите, щоб у вашому домі завжди добре пахло, але не переносите хімічні ароматизатори, тоді ці рецепти допоможуть вам створити затишок за допомогою вашого улюбленого запаху.

Саморобні ароматизатори поєднують в собі натуральні інгредієнти, які допомагають налаштуватися на позитивний лад. Особливо зараз в холодну пору року, коли хочеться насолоджуватися різдвяними ароматами та домашнім затишком.

Імбир і інші спеції

Вам буде дуже легко створити в домашніх умовах приголомшливий імбирний аромат. У ємність налийте воду і доведіть її до кипіння. Після цього додайте до неї кілька паличок кориці, пару шматочків свіжого імбиру, трохи мускатного горіха. Постійно помішуйте. Коли вода сильно закипить, можете зменшити вогонь. Періодично слідкуйте за тим, щоб у каструлі був потрібний рівень води. Під час варіння приємний аромат пошириться по всьому вашому дому.

Яблучний сидр

Немає нічого приємнішого, ніж солодкий запах яблучного сидру. Якщо у вас ніколи не було освіжувача з таким запахом, то дуже рекомендуємо приготувати подібний в домашніх умовах, тим більше, що зробити це дуже просто. Наливаємо воду в металеву ємність. Ставимо на плиту. Додаємо туди шкірку від яблука, одну або дві палички кориці, жменьку гвоздики. Коли вода закипить, ви можете зменшити вогонь до повільного. Іноді стежте за рівнем води в ємності. Поки кипить вода дім наповниться солодким яблучним ароматом.

Домашні пряники

Ідеальним зимовим ароматом є запах свіжоспечених домашніх пряників. Відтворити його дуже легко і просто, маючи під рукою необхідні інгредієнти. Використовуйте практично ті ж інгредієнти, що і при приготуванні випічки. У воду додаємо пару паличок кориці, трохи імбиру (кількість ви можете регулювати на ваш розсуд), пару крапель екстракту мигдалю, жменьку гвоздики. Аромат домашніх пряників вам гарантований.

Ароматний глінтвейн

Якщо у вас немає вина під рукою, щоб досягти запаху глінтвейну, не біда. Такий ароматизатор можна приготувати в домашніх умовах без використання алкоголю. Доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, ви додайте в неї шкірку апельсина або лимона, яблучну шкірку, пару паличок кориці, жменьку гвоздики та трошки анісу. Перемішайте всі інгредієнти та зменште вогонь. Не забувайте про те, що в каструлі має бути достатній рівень води.

Запах сосни і ялівцю

Якщо вам подобається запах лісу, то можна ним насолодитися, не виходячи з дому. Зробити це простіше простого. Повторюємо всю ту ж процедуру. Доведіть воду в каструлі до кипіння. Потім додайте у воду ягоди ялівцю, гілочки сосни та для свіжості можна додати цедру лимона. Все це перемішайте і зменште вогонь до повільного. Цей чудовий аромат перенесе вас в ліс.

Є ще безліч ароматів, які можна відтворити вдома. Тож експериментуйте і насолоджуйтеся приємним ароматом у вашому домі.

05.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2022p. 
На головну сторінку