Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1049 від 05.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Громади Рівненщини отримали 375 мільйонів гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах

Громади Рівненщини отримали 375 мільйонів гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах

Громади Рівненщини отримали з державного бюджету 375 мільйонів гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах, що спрямовується на погашення заборгованості підприємств теплопостачання за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз» України.

«Кошти надійшли на рахунки теплопостачальних підприємств громад області для компенсації різниці в тарифах. Понад 337 млн грн з цієї суми уже спрямували для Рівненської громади. Пам’ятаю, як під час голосування про те, щоб тарифи залишилися на рівні минулого року, окремі депутати намагалися максимально політизувати це питання. Розповідали, що нібито місто в наступному році не матиме коштів на розвиток. Але уряд і президент виконують свої обіцянки. ТОВ «Рівнетеплоенерго» уже отримало 337 млн грн, а КП «Квасилівтеплоенерго» – 253 тис грн», – зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

Загалом по Україні громадам надійшло вже понад 22 мільярди гривень, повідомляють в Мінрегіоні.

Це найважливіша умова Меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону, який уряд виконав повною мірою.

«Уряд виконує Меморандум щодо компенсації різниці в тарифах для погашення боргів за спожитий газ. Борги перед підприємствами ТКЕ накопичувалися протягом багатьох років, проте проблема залишалася не розв’язаною, але цьогоріч ми розпочали процес. По-перше, визначено механізм реструктуризації боргів; по-друге, верифіковано та компенсовано різницю в тарифах. 22, 03 мільярдів гривень вже – на рахунках громад. Гроші будуть спрямовані на погашення частини боргу за газ», – наголосив міністр Мінрегіон у Олексій Чернишов.

Водночас, як повідомили в департаменті ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА, робота щодо врегулювання заборгованості підприємств ТКЕ і ВКГ триває.

Наразі договорів про організацію взаєморозрахунків із погашення заборгованості з різниці в тарифах укладено на 440 млн грн, що становить 85?% від передбаченого ресурсу для Рівненщини.

05.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2022p. 
На головну сторінку