Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1049 від 05.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Березнівській лікарні відкрили нове приймальне відділення

Його реконструювали в рамках програми «Велике будівництво». Площа нового відділення – понад 700 м2.

«Відділення працюватиме цілодобово. Тепер воно має окремий заїзд для машин швидкої допомоги, а також інфекційний бокс. Там є кабінети цифрової рентгенографії, томографії, ультразвукової діагностики, мала операційна, травматологічна та гінекологічна оглядові, ЛОР- та офтальмологічний кабінети, – прокоментував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. – Приймальне відділення – приклад синергії різних гілок влади. Реконструкція здійснювалося за рахунок коштів державного, обласного, районного, місцевого бюджетів, а також державної субвенції».

Голова ОДА додав, що тепер в приймальному відділенні медичні послуги надаватимуться в абсолютно нових умовах. Адже тут діятиме палата інтенсивної терапії на 5 ліжок. Важливо також, що приміщення повністю пристосоване до потреб людей із інвалідністю, враховані норми безбар’єрності.

«Заклад отримав нове обладнання, закуплене за кошти держбюджету. Кабінети оснащені сучасним 32-х зрізовим комп’ютерним томографом, рентген-апаратом та УЗД. Також закуплені ШВЛ-апарати, обладнання для колоноскопії та фіброгастродуоденоскопії. Це суттєво скоротить час на порятунок життя і здоров’я пацієнтів», – зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Нагадаємо, це вже четверте приймальне відділення, реконструйоване в рамках «Великого будівництва» на Рівненщині. Раніше такі відділення запрацювали в обласній клінічній лікарні, Сарненській та Рокитнівській лікарнях.

05.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2022p. 
На головну сторінку