Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1052 від 27.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

На Рівненщині презентуватимуть проєкт «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність»

На Рівненщині презентуватимуть проєкт «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність»

Черговий проєкт, втілений у межах Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021-2025 роки, презентуватиме Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр.

Ініціатори проєкту «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність», серед яких і депутат обласної ради Віталій Гайдукевич, розробили серію з 18 плакатів, присвячених Збройним силам України. Адже за час російсько-української війни у символіці та одностроях ЗСУ відбулася низка змін. Завдяки копіткій праці фахівців вдалося повністю позбутися радянського відбитка, натомість розроблено та впроваджено сучасну військову символіку з врахуванням української ідентичності та усіх етапів розвитку нашого війська.

На плакатах міститься інформація про однострої, знаки розрізнення, погони нашого війська, а також про історичне підґрунтя символіки ЗСУ. Над розробкою цих матеріалів працювали відомі дизайнери та історики, серед яких – ГО «Центр мілітарної історії» в особі її керівника Василя Павлова, ТОВ «Геральдична палата «Олекса Руденко і Компаньйони».

– Переконаний, ці плакати стануть доречними наочними посібниками під час викладання історії та захисту України. Адже таке наочне приладдя вкрай важливе – особливо ж у контексті сьогодення, – зазначив голова обласної ради Сергій Кондрачук.

27.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2022p. 
На головну сторінку