Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1059 від 17.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Медики розповіли, як виглядають перші ознаки тромбу

При виникненні цих симптомів, фахівці рекомендують звертатися до лікаря.

Мало хто думає про те, що йому загрожує тромбоз, і тому рідко звертає увагу на симптоми, які можуть провіщати небезпечний для життя процес.

Які ж ознаки можуть вказувати на виникнення тромбу?

Фахівці відзначають, що тромбоз може виникнути практично у кожної людини. Про його наявність може говорити, наприклад, сильний набряк кінцівок з вираженим почервонінням та хворобливим відчуттям при дотику. Такий синдром виникає на тлі погіршення кровопостачання через проблеми з серцево-судинною системою.

Також експерти повідомили, що при тромбозі в нозі може виникати раптова болючість, і цей біль починає наростати. Інколи цей симптом плутають з судомою, але при судомі больові відчуття проходять через кілька хвилин. При тромбозі гострий біль може тривати протягом декількох годин.

Крім того, маркером локалізації тромбу в судинах мозку може стати раптовий і сильний головний біль, який не проходить і після прийому анальгетиків. У свою чергу на тромбоемболію легеневої артерії можуть вказувати симптоми, що нагадують сильний бронхіт: людину починають мучити несподівані напади кашлю, вона не може вдихнути на повні груди, відчуває нестачу кисню.

17.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2022p. 
На головну сторінку