Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1064 від 21.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Паска без дріжджів, заморочок і замісу руками

Паска без дріжджів, заморочок і замісу руками

Для тих, в кого немає часу на дріжджове тісто.

Ще один рецепт паски до Великодня. Він буде без дріжджів, без замісу і дуже просто готується. Така паска залишиться довго м’якою і ніжною, не черствіє кілька днів і апетитно пахне.

Необхідні продукти:

200 г вершкового масла;

220 г цукру;

10 г ванільного цукру;

щіпка солі;

4 курячих яйця;

100 г апельсинового соку;

1 столова ложка апельсинової цедри;

350 г пшеничного борошна;

10 г розпушувача;

150 г родзинок.

Починаємо приготування:

Кладемо в чашку розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером до пишної маси.

У суміш вбиваємо курячі яйця. Вводимо їх в масу по одному і після введення перемішуємо міксером.

З апельсина знімаємо цедру і вижимаємо з нього сік.

В масляну масу додаємо цедру і не перестаючи збивати вводимо в масу апельсиновий сік. Потім у 2-3 прийоми вводимо в тісто борошно.

Родзинки промиваємо гарячою водою і обсушуємо, а потім додаємо в тісто, перемішуємо лопаткою.

Форми для випічки змащуємо олією і кладемо тісто. Заготовки відправляємо в духовку, розігріту до 180 оС протягом 40 хвилин. А потім охолоджуємо, прикрашаємо глазур’ю і подаємо до столу.

21.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2022p. 
На головну сторінку