Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1065 від 28.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як очистити деко від жиру і нагару безпечно засобами, які є у всіх на кухні

Запікали м’ясо або птицю, а тепер не знаєте, як очистити улюблене деко від жиру і нагару? Не виносите їдку побутову хімію? Забуваєте надіти захисні рукавички, а потім не знаєте, як привести руки в порядок? Всі ці питання вирішує рецепт, мова про який піде нижче. Прості безпечні засоби допоможуть відмінно очистити навіть сильно забруднений посуд, а використовувати їх можна, не на­дягаючи рукавичок!

Отже, для боротьби із застиглим жиром і нагаром нам знадобляться: окріп, бюджетний гірчичний порошок і лимонна кислота, або оцет. Окремо потрібно відзначити, що губки, якими буде проводитися подальша процедура миття, повинні бути якісними, наприклад, призначеними для очищення гриля, або м’які «скребки».

На місце забруднення насипаємо три столові ложки (з гіркою) порошку гірчиці. Додаємо 2-3 столові ложки лимонної кислоти або близько 5 столових ложок оцту. Зверху наливаємо окріп. Води повинно бути стільки, щоб всі забруднення виявилися зануреними в воду.

Після цього будь-яким підручним інструментом, наприклад дерев’яною паличкою для суші, потрібно ретельно перемішати всі інгредієнти. Ми залишаємо суміш працювати десь на годину. Час від часу можна проходитися по забрудненій поверхні все тією ж паличкою.

Після рекомендованого часу навіть найстійкіший нагар відстає і може бути легко відмитий звичайним засобом для миття посуду і губкою, або навіть звичайною серветкою.

Залишилося помити посуд звичайним способом, і він знову – кристально чистий!

28.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2022p. 
На головну сторінку